Vacsora ahogy már azt jeleztem csak egyszerű, könnyű ép csak valami az ital mellé , azért mindenki kedve szerinti
bár a pezsgőhöz lehetett volna csak étcsokit kínálni , a gyermekem biztos ezt választotta volna, na de neki még jó néhány évet várnia kell a pezsgőzésig így aztán más is került az "étlapra"
Kecskesajttal töltött füge chili paprikával hintve
A friss kecskesajtot villával összetörtem és a fügébe töltöttem. Ez alkalommal sikerült fantasztikus minőségű fügéhez jutnom ami méreteit tekintve is feltűnően nagy valamint egészen puha és már eleve felhasított. Nem is tudtam ellen állni az egész dobozzal meg vettem ( 2 kg ).Az úgy nevezett koszorú formában kapható fügét esetleg konyakba áztatnám, felhasználás előtt természetesen ez esetben jól le kell csöpögtetni .
babpástétom
....itt csaltam egy kicsit a maradék prebranacot használtam fel amit gondosan áttörtem ,balzsam ecettel olíva olajjal állítottam be a végső ízét,egész színes borssal díszíttettem azzal a nem titkolt szándékkal, hogy ez által még pikánsabb, csípősebb legyen .
kukoricás zsemle
A szokásos kenyér tészta a kiindulási alapja, a langyos víz helyett azonban langyos húsleves és tej keverékével dagasztottam tésztát és főtt tört kukoricával gazdagítottam.A kész megkelt tésztát mikor zsemlévé formáztam kukorica darába hempergettem, ettől még ropogósabb lett a kérge.
rozmaringos kecskesajt krém őszibarackban
a kecskesajt másik felét egyszerűen szárított porított rozmaringgal kevertem ki mielőtt a felezett őszibarackokba töltöttem
diós camembert krém
bulgur saláta
főtt-, párolt bulgurhoz friss piros paprika csíkokat és petrezselymet adok balzsam ecettel csepegtetem.
természetesen az "elmaradhatatlan" pezsgő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése