Pezsgővel indítani a napot!? Ki hallott már ilyet?(!) Aki nem, annak ajánlom sürgősen próbálj aki fenséges!
Január közepe van már és még mindig nincs vége az évvégi éveleji vigadalomnak, hátra van még a szerb újév ami csak január 14.-én köszönt be.
Ez a nap ugyan nem munkaszünet, mégis, sokan sokfelé várják az újévet, köszöntik nagy vigasságokkal lakomákkal, ilyenkor megtelnek kávézók, éttermek és egyéb vendéglátóhelyek, folyik a mulatság, eszem- iszom.....Mi mint kisgyermekes vagy már nem is olyan kis gyermekes család, de azért, úgyse lenne kire hagyni, meg elég is már, az adventet végig süteményeztük, aztán karácsony, szilveszter és január 1 újév köszöntés után tisztességgel a szerb karácsonyt is megünnepeltük ezt már tényleg csak szolidan legfeljebb egy pezsgő erejéig ...
Az idei évet is pezsgős reggelivel kezdtük, akkor erről nem írtam most itt az alkalom visszatérni meg talán megismételni is.
Pezsgő frissen facsart narancslével ,sült camembert mandula kéregben áfonya zselével
......ennyi, csak így egyszerűen. Semmi több mégis fenséges. Ünnepi alkalmakra
ajánlom !
A egész camembert sajtot mandulaforgáccsal meghintem,tűzállótálban előmelegített sütőben sütöm míg megolvad. Áfonya lekvárral együtt kínálom ( most nekünk házi zselénk volt kéznél, maradt még abból a temérdek áfonyából amit ajándékba kaptam )
Talpas poharakat frissen facsart narancslével félig megtöltünk és felöntjük a behűtött pezsgővel.
Indulhat a nap !
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook,Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
🖼 https://hu.pinterest.com/rozIbolya/
🖋 https://www.facebook.com/rozmaringesibolya/
Ezt a királyi reggeli bármikor!
VálaszTörlés