2011. január 13., csütörtök

Indítsuk a napot pezsgővel....

Pezsgővel indítani a napot!? Ki  hallott már ilyet?(!) Aki nem, annak ajánlom sürgősen próbálj aki  fenséges!  



 Január közepe van már és még mindig nincs vége az évvégi éveleji vigadalomnak, hátra van még a szerb újév ami csak január 14.-én  köszönt be.
 Ez  a nap   ugyan nem munkaszünet, mégis,   sokan sokfelé várják az   újévet,  köszöntik nagy vigasságokkal lakomákkal, ilyenkor megtelnek  kávézók, éttermek és egyéb vendéglátóhelyek,    folyik a  mulatság,  eszem- iszom.....Mi mint kisgyermekes  vagy  már nem is olyan kis gyermekes  család, de azért, úgyse lenne kire hagyni,  meg elég is már, az adventet végig süteményeztük, aztán karácsony, szilveszter  és január 1 újév köszöntés után tisztességgel a szerb karácsonyt is megünnepeltük  ezt már  tényleg csak szolidan legfeljebb egy pezsgő erejéig ...








Az idei évet is pezsgős  reggelivel kezdtük,  akkor erről nem írtam most itt az alkalom visszatérni meg talán megismételni is.

















Pezsgő  frissen facsart narancslével ,sült camembert mandula kéregben áfonya zselével 


......ennyi, csak így egyszerűen. Semmi több mégis fenséges.  Ünnepi alkalmakra
 ajánlom !


A egész camembert sajtot mandulaforgáccsal meghintem,tűzállótálban  előmelegített sütőben sütöm míg megolvad. Áfonya lekvárral együtt kínálom ( most nekünk házi zselénk volt kéznél, maradt még abból  a temérdek áfonyából amit  ajándékba kaptam )























Talpas poharakat  frissen facsart narancslével  félig megtöltünk és felöntjük a behűtött  pezsgővel.





Indulhat  a nap !

Jó étvágyat !


 Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook,Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
 🖼 https://hu.pinterest.com/rozIbolya/
 🖋 https://www.facebook.com/rozmaringesibolya/




1 megjegyzés:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...