2011. január 13., csütörtök

Indítsuk a napot pezsgővel....


 Január közepe van már és még mindig nincs vége az évvégi éveleji vigadalomnak, hátra van még a szerb újév ami csak január 14.-én  köszönt be.     Ez  a nap   ugyan nem munkaszünet, mégis   sokan sokfelé várják az   újévet,  köszöntik nagy vigasságokkal lakomákkal, ilyenkor megtelnek  kávézók, éttermek és egyéb vendéglátóhelyek,   folyik a    mulatság  eszem iszom.....Mi mint kisgyermekes  vagy     már nem is olyan kis gyermekes   család   -, de azért, úgyse lenne kire hagyni,  meg elég is már, az adventet végig süteményeztük, aztán karácsony, szilveszter  és január 1 újév köszöntés után tisztességgel a szerb karácsonyt is megünnepeltük  ezt már  tényleg csak szolidan legfeljebb egy pezsgő erejéig ...
Az idei évet is pezsgős  reggelivel kezdtük  akkor erről nem írtam most itt az alkalom vissza térni meg talán megismételni is.
Pezsgő  frissen facsart narancslével ,sült camembert mandula kéregben áfonya zselével 


ennyi, csak így egyszerűen.  semmi több mégis fenséges.  Ünnepi alkalmakra
 ajánlom !


A egész camembert mandulaforgáccsal meghintem,tűzállótálban  előmelegített sütőben sütöm míg megolvad. Áfonya lekvárral együtt kínálom ( most nekünk házi zselénk volt kéznél ,maradt még abból  a temérdek áfonyából amit  ajándékba kaptam )Talpas poharakat  frissen facsart narancslével   félig   megtöltünk és felöntjük a behűtött  pezsgővel.

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...