2011. január 4., kedd

Hideg malac sült salátaágyon rokfort öntettel,áfonya zselével

 A hidegsültek, nagyon népszerűek, a felhasználásuk  szinte végtelen, a főételtől  a szendvicsekig mindenütt találkozunk velünk .





Mit eszünk, ha elmúlnak az ünnepek ?
Gondolom mindenki így van evvel kicsit lazítana, de a megmaradt ezt- azt is szívesen hasznosítaná, esetleg új ruhába bújtatná, mert ki szeret  ugyanazt enni nap mint nap. Én biztos nem!
De a malac az bizony még ott van ...... igaz" kicsi"  volt, azért csak 8-10 kiló ! Bár abból leesik a fej, csontok, stb akkor is eltart néhány napig.Tehát akkor ma  hideg malacsült,  rokfortmártásos  zöld salátával, áfonya zselével a  lencse krémleves után az ebéd.
Nem igényel nagy előkészületet, akár kezdők is próbálkoznak vele, de nem is kell mindig  nagy dolgoknak történnie, hogy az tányérra ínycsiklandozó étel kerüljön,  sokszor  elég egy kis apró változtatás vagy merészség és  máris kész a siker,  azaz az étkezés befejeztével elégedett arcok, üres tányérok.




Tél van, hideg van,   a teraszon hűsöl a malac comb, ami még maradt mára. Abból vágok csinos kis szeletkéket, azt halmozom  a salátára. A friss salátát gondosan megmosom, centrifugázom  majd  kéksajttal kikeverem a tejfölt, lehetne egy kis fehér borsot is hozzáadni, de  gyermek miatt ezt elhagyom mert bármily hihetetlen  a mi  8 évesünk él -hal a  rokfort típusu sajtokért, így  magától érthetődik az Ő salátájára is ez az öntet kerül. Azért nekünk  felnőtteknek  mégis, csak megbolondítom  az öntetet   rozmaringes-narancsos pálinkával  is. Ifjú koromban a  rokfortos saláta öntettel  a Royal szállóban találkoztam először, akkor nagyon is elnyerte  a tetszésemet, alighanem   kevés hagymát is tettek bele,  nekem az most a malac sülthöz nem illene.


Az üde ízt a saláta mellett a narancs karika biztosítja.


Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook,Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷   https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
 🖼    https://hu.pinterest.com/rozIbolya/ 
🖋     https://www.facebook.com/rozmaringesibolya/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...