2011. január 4., kedd

hideg malac sült salátaágyon rokfort öntettel,áfonya zselével

Mit eszünk, ha elmúlnak az ünnepek ?
Gondolom mindenki így van evvel kicsit lazítana, de a megmaradt ezt- azt is szívesen hasznosítaná, esetleg új ruhába bújtatná, mert ki szeret  ugyanazt enni nap mint nap. Én biztos nem! De a malac az bizony még ott van ...... igaz" kicsi"  volt, azért csak 8-10 kiló ! Bár abból leesik a fej, csontok, stb akkor is eltart néhány napig.Tehát akkor ma  hideg malacsült,  rokfortmártásos  zöld salátával, áfonya zselével a  lencse krémleves után az ebéd. Nem igényel nagy előkészületet, akár kezdők is próbálkoznak vele, de nem is kell mindig  nagy dolgoknak történnie, hogy az tányérra íny csiklandozó étel kerüljön,  sokszor a elég egy kis apró változtatás vagy merészség és  máris kész a siker,  azaz az étkezés befejeztével elégedett arcok, üres tányérok.
Tél van, hideg van,   a teraszon hűsöl a malac comb, ami még maradt mára. Abból vágok csinos kis szeletkéket, azt halmozom  a salátára. A friss salátát gondosan megmosom, centrifugázom  majd  kéksajttal kikeverem a tejfölt, lehetne egy kis fehér borsot is hozzáadni, de  gyermek miatt ezt elhagyom mert bármily hihetetlen  a mi  8 évesünk él -hal a  rokfort típusu sajtokért, így  magától érthetődik az Ő salátájára is ez az öntet kerül. Azért nekünk  felnőtteknek  mégis csak megbolondítom  az öntetet   rozmaringes-narancsos pálinkával  is. Ifjú koromban a  rokfortos saláta öntettel  a Royal szállóban találkoztam először, akkor nagyon is elnyerte  a tetszésemet, alighanem   kevés hagymát is tettek bele,  nekem az most a malac sülthöz nem illene.

Az üde ízt a saláta mellett a narancs karika biztosítja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts
 alt=
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly