......Vendégek jönnek ?? Különleges előétellel lepnéd meg Őket? Van egy ötletem, .....akár a húsvéti menübe is beilleszthető, én biztos betenném, de nagy valószínűséggel az idén azt nem én állítom össze,ha most nem is , majd jövőre ....
Azonban még egyszer a méz, újabb recept a VKF 41.fordulójára utolsó befutóként....
Szezámos-mézes grapefruit előételnek
Hozzávalói :
2 grapefruit
2x2 kanál szezám mag
2 kanál méz
A gyümölcs savanyúsága, a méz és a szezám " bevonata " remek bevezető, étvágy gerjesztő a főfogás előtt...
A gyümölcsöket kifilézzük, a fehér részétől és a hártyáktól is gondosan megtisztítjuk, így nem lesz kellemetlenül keserű, ha elég ügyesek vagyunk a héját használhatjuk "pohárnak" ebben szervírozva még vonzóbb lesz... A levét természetesen felfogjuk, mert azt még felhasználjuk.
A szezám mag felét törjük apróra mozsárban, keverjük el mézzel és a gyümölcslével,
így kapott krémmel borítjuk a gparefruit filét és szárazon pirított szezám maggal szórjuk meg, díszítsük citromfű levéllel.
Szóltam már méz vásárokról amivel nem tudok betelni, a kínálat valóban széleskörű,
nemcsak méz, de számtalan mézes termék is fellelhető itt, így bukkantam erre a szezámos mézes készítményre mely a korosodó hölgyek számára igazi kincs, mert itt a szépséget adó méz keveredik a egészséget hordozó szezámmal...,ugye nem kell mondanom a csont ritkulás megelőzésében milyen szerepet játszik a
szezám mag ......itt már tört állapotban fordul elő, így a szervezetben való felszívódása jobban biztosított. Az íze nagyon kellemes, napi 1-2 szeri kiskanálnyi adag ajánlatos, valódi csemege....én most gondolva egy merészet a fenti receptet e szezám pasztával készítettem el nem bántam meg .....
Azonban még egyszer a méz, újabb recept a VKF 41.fordulójára utolsó befutóként....
Szezámos-mézes grapefruit előételnek
Hozzávalói :
2 grapefruit
2x2 kanál szezám mag
2 kanál méz
A gyümölcs savanyúsága, a méz és a szezám " bevonata " remek bevezető, étvágy gerjesztő a főfogás előtt...
A gyümölcsöket kifilézzük, a fehér részétől és a hártyáktól is gondosan megtisztítjuk, így nem lesz kellemetlenül keserű, ha elég ügyesek vagyunk a héját használhatjuk "pohárnak" ebben szervírozva még vonzóbb lesz... A levét természetesen felfogjuk, mert azt még felhasználjuk.
A szezám mag felét törjük apróra mozsárban, keverjük el mézzel és a gyümölcslével,
így kapott krémmel borítjuk a gparefruit filét és szárazon pirított szezám maggal szórjuk meg, díszítsük citromfű levéllel.
Szóltam már méz vásárokról amivel nem tudok betelni, a kínálat valóban széleskörű,
nemcsak méz, de számtalan mézes termék is fellelhető itt, így bukkantam erre a szezámos mézes készítményre mely a korosodó hölgyek számára igazi kincs, mert itt a szépséget adó méz keveredik a egészséget hordozó szezámmal...,ugye nem kell mondanom a csont ritkulás megelőzésében milyen szerepet játszik a
szezám mag ......itt már tört állapotban fordul elő, így a szervezetben való felszívódása jobban biztosított. Az íze nagyon kellemes, napi 1-2 szeri kiskanálnyi adag ajánlatos, valódi csemege....én most gondolva egy merészet a fenti receptet e szezám pasztával készítettem el nem bántam meg .....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése