Miért szeretjük a spenótot ? S egyesek miért nem szeretik ? Talány , vagy van rá elfogadható magyarázat?
Az én gyerekeim mások lennének mint a többi gyerek ? Rajonganak a spenótért, a klasszikus püréért ami a legtöbben enyhén szólva fenntartásokkal fogadnak. Gyerekkoromban nem rajongtam én sem a spenótért, ám azóta belopta magát a tészták, köretek húsok kísérőjeként az étrendünkbe és színesíti azt, nemcsak a szó szoros értelmében. Lesz még itt a blogban spenótos recept, de ma a gyerekek kedvence az egyszerű spenót került asztalra .
Én így készítem :
A megmosott a spenótot a levelein maradt vízzel megpárolom - rövid ideig- ,ez alatt besamel mártást készítek amit sóval, fokhagymával tejszínnel gazdagítok, majd belekeverem a párolt spenótot, mixelem, összeforralom, szerecsendióval fűszerezem (fehérborssal is (lehetne).....,de azt a gyerekek miatt kihagyom az utóbbi években - lehet az asztalnál is pótolni )
Ha van húslé,húsleves csontleves avval is készíthetjük ízletesebb lesz a spenót ,természetesen ebben az esetben már nem vegetáriánus az ételünk .
Régebben ahogy emlékszem zsemlét áztattak tejbe és avval sűrítettek a spenót pürét én még gyakran ettem azt változatát, nem volt egészen finomra mixelve a spenót levele késsel vágta apróra Anyukám a deszkán miután megfőzte.Én ma is jobban szeretem a darabos spenót főzeléket, de gyerekek miatt mixelem ,mert ők meg így szeretik.
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése