Eljött a finom forró zöldség levesek ideje.
Nagyon barátságtalan ősz van ma. Eső, szél, hideg, egy jó forró leves ez az ami kell most.
Szerencsére a hétvégi piacozás után sok -sok zöldség van itthon így jöhet a minestrone ősziesített változata.
Friss zsenge cukkini, bébi padlizsán, spenót az ilyenkor elmaradhatatlan sütőtök, póréhagyma, fokhagyma, sárgarépa mi kell még .....
a zöldségeket tisztítás után aprítom, fokhagymás,füstöltszalonnás olívaolajon átsütögetem, gazdagítom friss fűszernövénykékkel, mert még van ám a kertben, teraszon kakukkfű, bazsalikom, origano, rozmaring babérlevelet is teszek hozzá, felöntöm vízzel, sózom, lassú tűzön hagyom puhulni, hogy az ízek összeérjenek idő kell. Mielőtt elkészülne egy pohárka vörösbor megy még bele, aztán a spenót és a tészta, ha az is megfőtt (fog kemény!) a jó sok reszelt parmezán kíséretében kínálom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése