2010. október 5., kedd

Őszi minestrone

Eljött  a finom forró zöldség levesek ideje. 




minestrone

Nagyon  barátságtalan  ősz van ma. Eső, szél, hideg,  egy jó forró leves ez az ami kell most.

Szerencsére a hétvégi piacozás után  sok -sok  zöldség  van itthon  így  jöhet a minestrone ősziesített változata.
minestrone
Friss zsenge cukkini, bébi padlizsán, spenót az ilyenkor elmaradhatatlan sütőtök, póréhagyma, fokhagyma, sárgarépa mi kell még .....
a zöldségeket tisztítás után aprítom, fokhagymás,füstöltszalonnás olívaolajon  átsütögetem, gazdagítom  friss fűszernövénykékkel, mert még van ám a kertben, teraszon kakukkfű, bazsalikom, origano, rozmaring  babérlevelet is teszek hozzá, felöntöm vízzel, sózom, lassú tűzön hagyom puhulni, hogy az ízek összeérjenek idő kell. Mielőtt elkészülne egy pohárka  vörösbor megy még bele, aztán a spenót és a tészta, ha az is megfőtt (fog kemény!)  a jó sok reszelt parmezán kíséretében kínálom.

Parmigiano Reggiano D.O.P.



Hozzávalók : 1-2 kisebb cukkini
1-2  baby padlizsán
1/2 kg  sütőtök
1/2 póréhagyma
2-3 fokhagyma gerezd
1-2 sárgarépa
1 paprika
100 gr spenót
1 babérlevél
ágacska oregano,rozmaring,
néhány levél bazsalikom

pohárka bor
2 kanál olíva olaj
20 gr  füstölt szalonna
100 gr rövid tészta
parmezán


Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook,Instagram vagy Pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...