Talán kicsit eltúloztam házi körülmények közt lehetetlen igazi finomságú marcipánt előállítani megfelelő felszereltség hiányában azt csak imitáljuk.
Ám mégis meglepően jó a végeredmény érdemes kísérletezni!
Alapja mandula, fűszere zöld füge szirupban eltéve s közepébe egy szem blansírozott mandula bújik meg, természetesen az egész belga (tej )csokoládé burkot kapott.
Elkészítése nem olyan bonyolult ( nálunk a gyermek mint "kiskukta" vagy inkább "cukrász segéd" aktív részvételével készült).
A mandulákat a már ismert módon megtisztítjuk a barna héjuktól ( forró vízben áztatva, majd kipöccintve a fehér mandula szemeket).
Aztán késes aprítóban folyamatosan meg -,meg-,szakítva az aprítást krémes állagúra "őröljük".
Egy-két szem zöld füge " befőtt" adja meg az aromáját és édességét ennek a bon -bon-nak.
Ezt is hozzáadjuk és bele aprítjuk a mandulához.
Mivel a zöld füge cukor szirupban készült elég édes lesz a bon -bon tőle,cukrot nem szükséges hozzáadni, de ha nem áll össze formázhatóvá a masszánk kevés szirupot önthetünk bele.
A jobb formázhatóság kedvéért egy csepp füge pálinka vagy füge likőr is jöhet bele.
Ha elkészültünk az aprítással, jöhet a formázás!
Kiterítjük az előkészített munka felületre a kész mandulamasszát elegyengetjük és szív alakú sütemény kiszúróval szíveket szúrunk ki belőle, majd a közepébe mindegyik bon-bon-nak egy-egy blansírozott mandulát teszünk.
A kész szíveket sütőpapírral fedett tálcán hűtőbe tesszük ( esetleg mélyhűtőbe) míg a csokoládét felolvasztjuk így könnyebben tudunk vele dolgozni.
Temperált csokoládéban megforgatjuk és szobahőmérsékleten hagyjuk megszáradni mielőtt csomagoljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése