Van egy játék a gasztro bloggerek közt miszerint adott témában kell bejegyzést közre tenni .
A mostani forduló a 61.VKF témája a szendvics.
Szendvicsről esett már szó e blogban több alkalommal is, ahogy a szendvics fajtáiról történelméről is valamint ,a különféle szendvics készítési lehetőségekről változatos alapanyagok fűszeres és más ízesített kenyerek felhasználásáról ezt itt most nem ismétlem meg .
Utazáskor, kiránduláskor azonban a csukott szendvics jön jól, szintén egy VKF bejegyzés alkalmából pita szendvicset is vittem a képzeletbeli kirándulásra.
Most nagyon egyszerű( mini) szendvicset mutatok be természetesen Valentin napra készült hisz most az volt aktuális:
Sültpaprikás kecskesajtos falatszendvics
Akár utolsó pillanatban is elkészíthető mindössze szív alakú sütemény kiszúróra lesz szükségünk.A kenyér lehet amilyet szeretünk ám sokkal ízletesebb lesz a szendvicsünk ha több magos kenyeret használunk de lehet a kenyerünk fűszerezett ( aszalt paradicsomos, olívás, rozmaringos ) is.
Mostani szendvicsemnél több magvas teljes kiőrlésű lisztből készült házikenyér az alap ez az alsó réteg.
Ezt lehet vékonyan megvajazni majd zöld saláta levéllel borítani.
Erre jön egy alma szelet, a friss kecskesajt és a sült paprika.
Néhány levélke kakukkfűvel díszíthetjük tetszés szerint.
Természetesen minden alapanyagot szív alakúra alakítva ( kiszúrva) teszünk a kenyérre. Játszhatunk bátran a színekkel és formákkal. pl.az egyik szenvicset teljesen beborítjuk piros paprikával a másiknak csak felét ( felcserélve a jobb és bal oldalt,vagy megcserélhetjük a paprika sajt sorrendet is így néhány szendvics fehér lesz stb .
Kínálhatjuk :
reggelire ( pár falat mielőtt munkába indulunk)
csomagolhatjuk uzsonnára ( műanyagdobozba szorosan egymás mellé)
ital ( koctail) mellé,( délután)
vacsorához ( hidegtál részeként)
Kedves "figyelmesség " ( nemcsak) Valentin napra........
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése