2014. február 28., péntek

Csokoládéba mártott datolya bon-bon






Nagyon  egyszerű bon-bon-nal búcsúzunk  a februártól.







Datolyát  töltöttem marcipánnal és aztán  csokiba mártottam.
Ilyen lett.




A kandírozott datolyát magozzuk ki!
A magok helyére  helyezzünk  mandula marcipánt .csinosan igazgassuk formázzuk,majd olvasztott             ( temperált ) csokoládéban mártsuk meg.
Szoba hőmérsékleten   hagyjuk   míg megköt  a csokoládé, fogyasztásig tároljuk  jól záródó fém dobozban.

A én marcipánom nem   az "igazi "  marcipán  hisz a kandírozott datolya elég édes  így nem  hiányzik a bon-bon -ból ha a marcipán  valójában csak  finom mandula őrlemény egy leheletnyi mézzel és pár csepp zöld teával   (a  formázhatóság kedvéért). Az én "házi mandula marcipánom"  készítése  itt olvasható .

Hozzávalók:

20 szem kandírozott  datolya
100 g mandula
10 g bazsalikom méz
10 cl zöld tea
100 belga  ( tej )csokoládé

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...