Nagyon egyszerű bon-bon-nal búcsúzunk a februártól.
Datolyát töltöttem marcipánnal és aztán csokiba mártottam.
Ilyen lett.
A kandírozott datolyát magozzuk ki!
A magok helyére helyezzünk mandula marcipánt .csinosan igazgassuk formázzuk,majd olvasztott ( temperált ) csokoládéban mártsuk meg.
Szoba hőmérsékleten hagyjuk míg megköt a csokoládé, fogyasztásig tároljuk jól záródó fém dobozban.
A én marcipánom nem az "igazi " marcipán hisz a kandírozott datolya elég édes így nem hiányzik a bon-bon -ból ha a marcipán valójában csak finom mandula őrlemény egy leheletnyi mézzel és pár csepp zöld teával (a formázhatóság kedvéért). Az én "házi mandula marcipánom" készítése itt olvasható .
Hozzávalók:
20 szem kandírozott datolya
100 g mandula
10 g bazsalikom méz
10 cl zöld tea
100 belga ( tej )csokoládé
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése