Készítettem már sütőtökös pitét avagy tarte-t korábban is, most egy kicsit változtattam a hozzávalókon új ízek bontakoztak ki ebben az új variációban.
Hangsúlyosabbak lettek a fűszerek,szegfűszeg,fahéj,csillagánizs,vanília,szerecsendió,gyömbér és Meyer citrom is gazdagítja a csokodés sütőtökös pités.
A Meyer citrom kisebb hagyományos társainál, mélysárga vékonyhéjú és fantasztikus illatú.
Az íze pedig kicsit édeskés, igen egy citrom ami savanyú , de mégis édes. A magyarázat erre, hogy a Meyer citrom a citrom, a mandarin és pomelo kereszteződéséből született.Így cukor és sav tartalma is magasabb az áltagos citroménál.
Fűszeres, mandulás tészta"kosarat" sütöttem először, ebbe került a (belga) csokoládé burkolat majd miután megszilárdult a tökhab.A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal öszedolgozzuk, hűtőben pihenttejük fóliában 20 percet,majd kinyújtjuk kibéleljük vele a pitesütő formátés 180 fokon 15-17 percig sütjük.Miután kihűlt a tészta kosár olvasztott csokoládéval bevonjuk és hagyjuk megszilárdulni addig a tök krémet elkészítjük.
A tökhabhoz szükségünk van fél kg kihűlt sült sötőtökre amit a héjától megtisztítunk és a ( mozsárban vagy darálóban ) porított fűszerekkel alaposan kikeverünk(lehet botmixer segítségével).Pár csepp mandula likőrrel lazítjuk a sütőtök krémet, majd a keményre vert tejszínhabot beleforgatjuk.Most már kizárólag fanalat vagy keverőkanalat használjunk, hogy ne törjön a hab!
Végül a megszilárdult csokoládérétegre halmozzuk a tökhabot elegyengetjük és táláhatjuk is.
A csokoládés sütőtök pite tetejét díszíthetjük mandula forgácsokkal!
Hozzávalók a tökhabhoz :
Tésztához:
A sütemény tésztája omlós a krémje lágy és közte a roppanós csokoládé réteg már önmagában is élvezet amit a fűszerek csak fokoznak .
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
Hangsúlyosabbak lettek a fűszerek,szegfűszeg,fahéj,csillagánizs,vanília,szerecsendió,gyömbér és Meyer citrom is gazdagítja a csokodés sütőtökös pités.
A Meyer citrom kisebb hagyományos társainál, mélysárga vékonyhéjú és fantasztikus illatú.
Az íze pedig kicsit édeskés, igen egy citrom ami savanyú , de mégis édes. A magyarázat erre, hogy a Meyer citrom a citrom, a mandarin és pomelo kereszteződéséből született.Így cukor és sav tartalma is magasabb az áltagos citroménál.
Fűszeres, mandulás tészta"kosarat" sütöttem először, ebbe került a (belga) csokoládé burkolat majd miután megszilárdult a tökhab.A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal öszedolgozzuk, hűtőben pihenttejük fóliában 20 percet,majd kinyújtjuk kibéleljük vele a pitesütő formátés 180 fokon 15-17 percig sütjük.Miután kihűlt a tészta kosár olvasztott csokoládéval bevonjuk és hagyjuk megszilárdulni addig a tök krémet elkészítjük.
A tökhabhoz szükségünk van fél kg kihűlt sült sötőtökre amit a héjától megtisztítunk és a ( mozsárban vagy darálóban ) porított fűszerekkel alaposan kikeverünk(lehet botmixer segítségével).Pár csepp mandula likőrrel lazítjuk a sütőtök krémet, majd a keményre vert tejszínhabot beleforgatjuk.Most már kizárólag fanalat vagy keverőkanalat használjunk, hogy ne törjön a hab!
Végül a megszilárdult csokoládérétegre halmozzuk a tökhabot elegyengetjük és táláhatjuk is.
A csokoládés sütőtök pite tetejét díszíthetjük mandula forgácsokkal!
Hozzávalók a tökhabhoz :
- 500 g sütőtök
- szegfűszeg
- fahéj
- csillagánizs
- vanília
- szerecsendió
- gyömbér
- mandula likőr
- tejszínhab
Tésztához:
- 160 g liszt
- 80 g vaj
- 50 g őrölt blansirozott mandula
- só
- tojás
- citromlé(meyer citromleve)
- fahéj
- szegfűszeg
- szegfűbors
A sütemény tésztája omlós a krémje lágy és közte a roppanós csokoládé réteg már önmagában is élvezet amit a fűszerek csak fokoznak .
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése