2014. február 4., kedd

Forró csoki-t ? ......vagy inkább egy kávé-t ?....

Bicerin


"Fizetek főúr, volt egy feketém,....." - így szól az egyik leghíresebb örökzöld dal, az egyetlen magyar világsláger,// Szomorú vasárnap (Gloomy Sunday) szerzője : Seress Rezső  (szöveg: Jávor László,)./ A dalt több mint 100 nyelvre fordították le.


Kávézni  mindennapos  dolog  .....Te napi hány kávét iszol ?
Melyik  a kedvenced? Esspresso,kapuccino,melange ? Hosszú kávé  tejjel ,tejhabbal ,tejszínhabbal ?
Íme egy híres  kávé különlegesség :


Torino specialitása a bicerin, sokáig csak az arisztokraták itala, mivel a hozzávalók ára az alacsonyabb réteg számára megfizethetetlen volt. Valóban egy nemes italról van szó. Elkészítésekor a forró kakaó van alul, arra öntik az eszpresszót, azt megszórják fahéjjal, és végül lassan (a rétegezés miatt) az egészet felöntik tejhabbal. Elegáns, előkelő.........

Ez ihlette, valamint  abban a bizonyos klagenfurti  cukrászdában  felszolgált forró csokoládé az én italaimat  ami a csokoládét illetően változatlan azaz a z olvasztott csokit forró habosított tejjel engedtem fel úgy ,hogy  rétegek elválasztva maradjanak .Az én  kávémban azonban a  kakaót  szintén olvasztott csokoládéval helyettesítettem,erre jött a lefőzött krém kávém amit már kár lett volna habosított tejjel " elrontani "Kevés kakaó porral hintve kínálom midkettőt:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...