2014. március 16., vasárnap

Tripla sajtos rozmaringos pogácsa


A legkisebb fiú(nk) indult  szerencsét próbálni,,/nem ment ugyan világgá, csak a  határon túlra készült hét mérföldes csizma híján  négy keréken/  s nem is  a sárkánnyal  kell megküzdenie  csak a jégen kell helyt állnia. Pogácsa azonban jár neki is, hisz aki útra kel az nálunk ha nem is hamuba sült pogácsát érdemel,de sajtos  pogácsa hagyományosan  jár  neki.

Tripla sajtos rozmaringos  pogácsa 


A pogácsa alap receptje  a jól bevált  juhtúrós-sajtos pogácsánk ami most  kicsit átalakult.

Kecskesajt a  tésztába ,masdamer és parmezán  került  a tetejére szórásnak, rozmaring  a fűszere.


Tavasz révén kedvem lett volna  medvehagymával fűszerezni, de  a tizenegy éves ifjú   ízlését hátha  nem nyerte volna el  így  ez alkalommal  a kísérleztezést elhalasztottam, de  egy próbát megér, be fogom pótolni.

Tripla sajtos rozmaringos  pogácsa hozzávalói:




  • 500  g teljeskiőrléső liszt 
  • 100  g kajmak
  • 200  g vaj
  •          só
  • 300  g érett friss kecskesajt (fehér)
  •   20  g morzsolt rozmaring
  •    1-1,5 dl joghurt
  • 1 tojás  ( a kenéshez)
  • 100  g masdamer sajt reszelve
  •   50  g parmezán sajt reszelve
Elkészítése ,a tészta összeállítása gyakorlottaknak  10-15 perc  kezdőknek  max 5-10 perccel hosszabb.
A lisztet szitáljuk  munkaasztalra, a közepébe tegyük a sót,rozmaringot,  kajmakot, a hideg vajat  és  kecskesajtot reszeljük rá.A joghurtot is hozzáadva alaposan dolgozzuk össze  a kezünkkel, míg teljesen tiszta nem lesz   munka felületünk és kezünk is.Gömbölyítsük ki a tésztát ,majd nyújtsuk ki  1,5 cm vastagra. Kenjük meg  enyhén felvert  tojással ( hogy ne essen le róla  a sajt reszelék  majd reszeljük rá a masdamert  végül  a parmezánt is.
Pogácsa szaggatóval szűrjük ki és  a kezünkkel  kicsit sodorjuk meg, hogy  magasabbak legyenek a  pogácsáink.
Előmelegített sütőben  25 percig sütjük     







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts
 alt=
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly