A legkisebb fiú(nk) indult szerencsét próbálni,,/nem ment ugyan világgá, csak a határon túlra készült hét mérföldes csizma híján négy keréken/ s nem is a sárkánnyal kell megküzdenie csak a jégen kell helyt állnia. Pogácsa azonban jár neki is, hisz aki útra kel az nálunk ha nem is hamuba sült pogácsát érdemel,de sajtos pogácsa hagyományosan jár neki.
Tripla sajtos rozmaringos pogácsa |
A pogácsa alap receptje a jól bevált juhtúrós-sajtos pogácsánk ami most kicsit átalakult.
Kecskesajt a tésztába ,masdamer és parmezán került a tetejére szórásnak, rozmaring a fűszere.
Tavasz révén kedvem lett volna medvehagymával fűszerezni, de a tizenegy éves ifjú ízlését hátha nem nyerte volna el így ez alkalommal a kísérleztezést elhalasztottam, de egy próbát megér, be fogom pótolni.
Tripla sajtos rozmaringos pogácsa hozzávalói:
- 500 g teljeskiőrléső liszt
- 100 g kajmak
- 200 g vaj
- só
- 300 g érett friss kecskesajt (fehér)
- 20 g morzsolt rozmaring
- 1-1,5 dl joghurt
- 1 tojás ( a kenéshez)
- 100 g masdamer sajt reszelve
- 50 g parmezán sajt reszelve
Elkészítése ,a tészta összeállítása gyakorlottaknak 10-15 perc kezdőknek max 5-10 perccel hosszabb.
A lisztet szitáljuk munkaasztalra, a közepébe tegyük a sót,rozmaringot, kajmakot, a hideg vajat és kecskesajtot reszeljük rá.A joghurtot is hozzáadva alaposan dolgozzuk össze a kezünkkel, míg teljesen tiszta nem lesz munka felületünk és kezünk is.Gömbölyítsük ki a tésztát ,majd nyújtsuk ki 1,5 cm vastagra. Kenjük meg enyhén felvert tojással ( hogy ne essen le róla a sajt reszelék majd reszeljük rá a masdamert végül a parmezánt is.
Pogácsa szaggatóval szűrjük ki és a kezünkkel kicsit sodorjuk meg, hogy magasabbak legyenek a pogácsáink.
Előmelegített sütőben 25 percig sütjük
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése