A legkisebb fiú(nk) indult szerencsét próbálni,,/nem ment ugyan világgá, csak a határon túlra készült hét mérföldes csizma híján négy keréken/ s nem is a sárkánnyal kell megküzdenie csak a jégen kell helyt állnia. Pogácsa azonban jár neki is, hisz aki útra kel az nálunk ha nem is hamuba sült pogácsát érdemel,de sajtos pogácsa hagyományosan jár neki.
![]() |
Tripla sajtos rozmaringos pogácsa |
A pogácsa alap receptje a jól bevált juhtúrós-sajtos pogácsánk ami most kicsit átalakult.
Kecskesajt a tésztába ,masdamer és parmezán került a tetejére szórásnak, rozmaring a fűszere.
Tavasz révén kedvem lett volna medvehagymával fűszerezni, de a tizenegy éves ifjú ízlését hátha nem nyerte volna el így ez alkalommal a kísérleztezést elhalasztottam, de egy próbát megér, be fogom pótolni.
Tripla sajtos rozmaringos pogácsa hozzávalói:
- 500 g teljeskiőrléső liszt
- 100 g kajmak
- 200 g vaj
- só
- 300 g érett friss kecskesajt (fehér)
- 20 g morzsolt rozmaring
- 1-1,5 dl joghurt
- 1 tojás ( a kenéshez)
- 100 g masdamer sajt reszelve
- 50 g parmezán sajt reszelve
Elkészítése ,a tészta összeállítása gyakorlottaknak 10-15 perc kezdőknek max 5-10 perccel hosszabb.
A lisztet szitáljuk munkaasztalra, a közepébe tegyük a sót,rozmaringot, kajmakot, a hideg vajat és kecskesajtot reszeljük rá.A joghurtot is hozzáadva alaposan dolgozzuk össze a kezünkkel, míg teljesen tiszta nem lesz munka felületünk és kezünk is.Gömbölyítsük ki a tésztát ,majd nyújtsuk ki 1,5 cm vastagra. Kenjük meg enyhén felvert tojással ( hogy ne essen le róla a sajt reszelék majd reszeljük rá a masdamert végül a parmezánt is.
Pogácsa szaggatóval szűrjük ki és a kezünkkel kicsit sodorjuk meg, hogy magasabbak legyenek a pogácsáink.
Előmelegített sütőben 25 percig sütjük
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése