2014. március 25., kedd

Céklás brownie








Volt egyszer egy  verseny, a Kiskukta főzőverseny  a Dining  Guide kiírásában (2012.)Kiskutából lesz  a Nagykukta  címmel, gyerekeknek  kellett sütni -főzni. Először otthon, majd  a  receptet  beküldeni , fotókkal  illusztrálva, ami alapján  a zsűri  beválogatta volna  a  legjobbakat, hogy   a helyszínen  élőben , próba főzésen  mérjék össze tudásukat.
Szerencsét próbáltunk, benevezett  az én kicsi fiam is,   ám sajnos   a lemondták a versenyt   az nem került megrendezésre. A  beküldött pályamű (amit természetesen  örömmel elfogyasztottuk) RECEPTJE  azóta majdnem elkallódott,.ám most  a   Közöskedd  játék kedvéért előkerestem  és beillesztem  a blogba ( az alkotó beleegyezésével és engedélyével)  bár ezt nem én csináltam,  teljes mértékben az akkor 10 éves  műve.


brownie a la rozMar(k)




                                                                                                                  





Összetevők:
  •  3-4      közepes  cékla
  •      2 db alma                                                            
  •      2 db sárga
  • - kiskanál őrölt  fahéj
  • - kiskanál őrölt  szegfűszeg
  • - kiskanál őrölt szegfűbors
  • - csipet só
  • - evőkanál almaecet
  •  6 + 2 dkg barnacukor
  • - 3 tojás
  • - 25 dkg vaj
  • - 4 evőkanál liszt
  • - 2,5 evőkanál kakaó por
  • - egy zacskó sütőpor
  •  - 10 dkg. olvasztott csoki
  • - 5 dkg tördelt csoki





Elkészítés:

Az értelem szerűen megmosott és megtisztított  zöldségeket,gyümölcsöt, céklát, sárgarépát  és az almát  blender( késes aprító) segítségével aprítjuk ,vagy ledaráljuk.
Egy nagyobb edénybe  tesszük ,hozzáadjuk  a  fűszereket és egy kicsit megpároljuk . 
 A tojást egy másik edényben a vajjal habosra  keverjük .
 Egy harmadik edényben a  lisztet, kakaót és a sütőport keverjük össze, amihez  miután kihűlt  hozzáadjuk  a céklás masszát , a felvert tojást ,a tördelt csokit, a((víz gőz felett)    olvasztott csokit és alaposan összekeverjük.
A kapott masszát  sütőpapirral bélelt  sütőedénybe öntjük és  ekkor  megszórjuk még  kevés  cukorral  mielőtt  berakjuk a sütőbe sülni  egy fél órára .


Jó étvágyat  !

2 megjegyzés:

  1. Örülök nagyon ennek a receptnek, mert mi otthon csak savanyúságként ismerjük a céklát. A kertünkben meg termett bőven, fel kellene használni valamihez. Hétvégén megsütöm, majd jelentkezek, hogy milyen lett, hogy ízlett a családnak. Bné Ibolya

    VálaszTörlés
  2. Kedves Bné Ibolya!
    Várom a visszajelzést a brownie-ról, nekünk nagyon ízlett,és valóban "gyerekjáték" elkészíteni is.Javaslom a cékla levét kipréselésre is almával vagy sárgarépalével ,narancslével keverve nagyon ízletes ital lesz. A cékla címke alatt további céklás receptek is találhatók .Jó sütést-főzést a hétvégére.

    VálaszTörlés

Related Posts
 alt=
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly