A mángoldot általában kötegekben árulják, most azonban egy hatalmas kosárnyi igazán zsenge mángoldhoz jutottam .
Napsütéses vasárnap volt, a bolhapiac után a barátainkkal beszéltünk meg találkozót a Duna parton. Előbb érkeztünk, maradt még pár percünk így beugrottunk a folyó parttól néhány méterre levő zöldség piacra is. Délidőben ( érdemes !) , ilyenkor már mennének az árusok haza, szabadulnának a megmaradt portékától, jó vásárt ( is ) lehet csinálni, így jutottam a tetemes mennyiségű mángoldhoz március idusán.
Csoda-e ha most megszaporodnak a mángoldos receptek a blogban is ?
A birsalmát megmosom, felaprítom, meglocsolom 1/2 citrom levével, enyhén felmelegítem, átforgatom az edényben mielőtt felöntöm a borral és lefedve készre párolom a bazsalikommal.
Ha kihűlt, a sajttal és a mángolddal réteslapba csavarom, frissen őrölt borssal meghintem és 20-25 perc alatt ropogósra sütöm előmelegített légkeveréses sütőben.
A Tomme montagne sajt szürke penészes héjú, félkemény francia sajt, könnyű gyümölcsös-virág ízű, szájban azonnal olvadó.
hozzávalói
Napsütéses vasárnap volt, a bolhapiac után a barátainkkal beszéltünk meg találkozót a Duna parton. Előbb érkeztünk, maradt még pár percünk így beugrottunk a folyó parttól néhány méterre levő zöldség piacra is. Délidőben ( érdemes !) , ilyenkor már mennének az árusok haza, szabadulnának a megmaradt portékától, jó vásárt ( is ) lehet csinálni, így jutottam a tetemes mennyiségű mángoldhoz március idusán.
Csoda-e ha most megszaporodnak a mángoldos receptek a blogban is ?
Mángoldos-birsalmás-sajtos rétes
Hozzávalói:
- 150 g rétestészta
- 200 g birsalma ( 2-3 db)
- 200 g mángold
- 100 g félkemény sajt: ( Tomme de Montagne)
- 1 dl száraz bor
- friss bazsalikom:( vagy egy evőkanál bazsalikomos pesto)
- tengeri só
- frissen őrölt bors
A birsalmát megmosom, felaprítom, meglocsolom 1/2 citrom levével, enyhén felmelegítem, átforgatom az edényben mielőtt felöntöm a borral és lefedve készre párolom a bazsalikommal.
Ha kihűlt, a sajttal és a mángolddal réteslapba csavarom, frissen őrölt borssal meghintem és 20-25 perc alatt ropogósra sütöm előmelegített légkeveréses sütőben.
A Tomme montagne sajt szürke penészes héjú, félkemény francia sajt, könnyű gyümölcsös-virág ízű, szájban azonnal olvadó.
- Kacsamell
hozzávalói
- 4 db kacsamell filé
- néhány ágacska friss kakukkfű
- tengeri só ( ízlés szerinti mennyiségben)
- frissen őrölt színes bors
- 1 db narancs
- 0,3 cl házi pálinka
- 2 db zöld füge szirupban eltéve.
Elkészítése:
A kacsamellet bőrével lefelé a tapadás mentes serpenyőbe helyezem, tengerisóval és friss kakukkfűvel fűszerezem, majd kiolvasztom a zsírját ,ha megsült a bőre, átfordítom, 5-7 percig sütöm a másik oldalon i s, utána lefedve, meleg helyen további 10-15 percet pihentetem.
A visszamarad levet friss narancslével, kevés őrölt borssal és házi pálinkával beforralom.a cukorszirupból kiemelt fügéket is megforgatom ebben a mártásban.
A recept inspirációja Balogh Ádám receptje( matuszvad.hu – Panoráma magazin
/2010-08-28/)
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook,Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
🖼 https://hu.pinterest.com/rozIbolya/
🖋 https://www.facebook.com/rozmaringesibolya/
A kacsamellet bőrével lefelé a tapadás mentes serpenyőbe helyezem, tengerisóval és friss kakukkfűvel fűszerezem, majd kiolvasztom a zsírját ,ha megsült a bőre, átfordítom, 5-7 percig sütöm a másik oldalon i s, utána lefedve, meleg helyen további 10-15 percet pihentetem.
A visszamarad levet friss narancslével, kevés őrölt borssal és házi pálinkával beforralom.a cukorszirupból kiemelt fügéket is megforgatom ebben a mártásban.
A recept inspirációja Balogh Ádám receptje( matuszvad.hu – Panoráma magazin
/2010-08-28/)
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook,Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
🖼 https://hu.pinterest.com/rozIbolya/
🖋 https://www.facebook.com/rozmaringesibolya/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése