Ilyen ünnepi menübe illő étel a narancsos őz pecsenye.
Viszonylag gyorsan és egyszerűen elkészíthetjük ezt pompás fogást,nem sok időt vesz el az ünnepből s mégis "alkalomhoz illő ".Az őz legnemesebb része a szűzpecsenye mely gyorsan rózsaszínre sül . Talán még pácolni sem szükséges.
Az érlelt szűzpecsenyét szárazra törölgetjük szalonnával megspékeljük és megszórjuk friss kakukkfű levélkékkel, finoman meglocsoljuk olívaolajjal ami vékony csillogó hártyát képez a húson,majd narancs filékkel borítva sütőtálra helyezzük. A tálat sütőpapírral befedve 20-25 percre forró sütőbe toljuk. ( a hús nagyságától függően illetve mennyire átsülten szeretjük). Az utolsó 5 percben papír nélkül sütjük hogy szép színt kapjon. A kész pecsenyét tálalás/szeletelés előtt 5-10 percet pihentetjük.
Gyömbéres sütőtök pürével és kökény lekvárral kínáljuk.
Hozzávalók :
- egy egész " őz remek "
- /szűzpecsenye
- 3-4 friss kakukkfű ágacska
- 100 g füstölt húsos szalonna
- 2 narancs filézve( hártyáitól és fehér részeitől is megtisztítva )
- 0,2 dl olíva olaj
- tengerisó
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése