2014. november 18., kedd

Narancsos őz szűzpecsenye kökény lekvárral


Már alig   több mint egy hónap van csak  karácsonyig, lassan  gondolgozhatunk mi kerüljön az ünnepi  asztalra.

Ilyen ünnepi menübe illő étel  a narancsos őz pecsenye.
Viszonylag gyorsan és egyszerűen elkészíthetjük ezt   pompás fogást,nem sok időt vesz el az ünnepből s mégis "alkalomhoz illő ".Az őz legnemesebb része  a szűzpecsenye mely gyorsan  rózsaszínre sül . Talán még pácolni sem szükséges.




Az érlelt szűzpecsenyét   szárazra törölgetjük  szalonnával megspékeljük és megszórjuk friss kakukkfű levélkékkel, finoman meglocsoljuk olívaolajjal ami  vékony csillogó hártyát képez a húson,majd  narancs filékkel borítva sütőtálra helyezzük. A tálat sütőpapírral befedve  20-25 percre  forró sütőbe toljuk. ( a hús nagyságától függően  illetve mennyire átsülten szeretjük). Az utolsó 5 percben   papír nélkül sütjük  hogy  szép  színt  kapjon. A kész  pecsenyét tálalás/szeletelés  előtt 5-10 percet pihentetjük.

Gyömbéres sütőtök pürével és  kökény lekvárral  kínáljuk.




Hozzávalók :


  • egy egész " őz remek "
  • /szűzpecsenye
  • 3-4 friss kakukkfű ágacska
  • 100 g füstölt húsos szalonna 
  • 2 narancs filézve( hártyáitól és fehér részeitől is  megtisztítva )
  • 0,2 dl olíva olaj 
  • tengerisó



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly