2014. november 21., péntek

Sztrapacska


Tavaly a nyár végét  Szlovákiában töltöttük.
Kihasználtuk a lehetőséget leteszteltük a sztrapacskát.
Nem könnyű étel be kell látnom, ám hébe -hóba nálunk is  készül azóta  .





Hozzávalói  :


  •  500 g burgonya  ( reszelve)
  •  250 g  graham liszt
  •     1      tojás
  •  100 g füstölt szalonna

  •  200 g  juh sajt / túró
  •      1 dl tejföl
  •     20 g  zsír
  •           tengeri só





Első lépésként én a szalonnát kockázom apróra majd kiolvasztom a zsírját ( ezt használhatjuk fel majd  tészta készítésénél).

Ropogósra sült szalonna kockákat félreteszem.
A meghámozott burgonyát reszeljük le ( blenderben is  apríthatjuk!).
Keverjük el  a liszttel, zsírral, kevés sóval . Vigyázat,  a sajt és szalonna is  sós lehet ezt kalkuláljuk be!
Forró vízbe szaggassuk a galuskákat majd ha kifőtt, szűrjük le  és forgassuk át  a felforrósított  szalonna zsíron.( Nem kell sok, ne legyen túl zsíros az étel !) szórjuk rá  a juhsajtot ( -túrót,) locsoljuk meg tejföllel ( amit kínálhatunk külön is kancsóban) és hintsük meg a   szalonna pörccel .



Előtte  jó fajta borovicskát,  az ételhez  sört ajánlatos fogyasztani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts
 alt=
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly