2014. november 14., péntek

Serpenyős liba / (libamell)

Folytatódnak   a  libanapok   nálunk ....



November elején   előkerülnek   a libás receptek   köztük a  kevésbé ismertek is ,legalábbis nálunk ilyen formába ritkán fordul elő a liba most azonban  kipróbáltuk  " magyarosan "is.

Figyelni kell a z elkészítésénél ne legyen zsíros így én  amikor elősütöttem a liba melleket a zsírt teljesen  leöntöttem róla  hisz a bőrét rajta hagytam elegendő zsír szaft jön ki még abból .
Tehát elősütéssel kezdjük ennek az ételnek az elkészítését a bőrével lefelé fordítva  kisütjük a zsírját, majd megfordítjuk a liba mell darabokat  és a másik oldalon is hirtelen  átsütjük. Ekkor félre tesszük a húsokat, a kisült zsírt egy alkalmas edényben felfogjuk a  visszamaradt zsiradékon ( marad még elegendős a serpenyőalján ) megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát kicsit dinszteljük  és fűszerpaprikával megszórjuk átkeverjük majd hideg vízzel felöntjük  . A húsokat rézsútosan nagyságtól függően 4-5 szeletre(ujjnyi vastagságúra) szeleteljük. Elrendezzük a serpenyőben  és felöntjük az imént készített szafttal ( vagy óvatosan  vissza helyezzük ha nem akarjuk másik edénybe folytatni a  sütést-főzést).Innentől fogva már csak  takarék lángon  ( alacsony hőfokon ) pároljuk,sütjük a húst,most adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és  meghintjük  köménnyel tengeri sóval.Kevés vízzel pótoljuk  az elpárolgott folyadékot ügyelve , hogy  ne főjön inkább süljön,párolódjon a  hús. Amikor már majdnem puha a  hús cikkekre vágott burgonyát adunk hozzá valamint a friss paprikát és paradicsomot  is.
Puha omlós húst kapunk és  ízletes burgonyát az étel elkészültekor.






Hasonló ételek ,a paprikás krumpli,serpenyős rostélyos  a magyaros konyha jellemző hétköznapi fogásai.




Elkészítése:


  •  800 g  szín hús  (libamell)
  •             tengeri  só   (ízlés szerint)
  • 1000 g burgonya ( cikkekre vágva)

  •  200 g  vöröshagyma
  •    20 g fűszerpaprika
  •             gerezd fokhagyma
  •    1/2 kávéskanál kömény
  •    1 db friss zöldpaprika
  •    1 db friss paradicsom








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts
 alt=
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly