....... ahogy én készítem :
Nincs szó szerint vehető recept, az alkalom és a itthon fellelhető alapanyagok nagyban befolyásolják a végeredményt.
Kerülhet bele alma, narancs, citrom,aszalt szilva, áfonya,gyömbér is .....
Útmutató az elkészítéshez:
Végy egy nagy lábost vékonyan hints meg cukorral azt melegítsd míg nem kezd olvadni a cukor ekkor add hozzá a fűszerek egy részét ( szegfűszeg, szegfűbors, fahéj) pár pillanatig élvezd a felszálló illatokat majd önts fel a bor 1/3-val és ugyan annyi vízzel.Ha már majdnem forr adj bele 1/2 citrom és fél narancs kifacsart levének keveréket, 1/2 vékony szeletekre vagy kis kockákra vágott almát, némi mazsolát vagy/és más aszalt gyümölcsöt,kevés friss gyömbért, valamint a bor 1/3 részét. További melegítés következik és mikor ismét forrni kezdene az utolsó 1/3 rész bort és a maradék almát narancsot ami van még gyümölcs is beleöntjük majd a tűzhelyet elzárva letakarjuk az edény ( fedőt teszünk rá) s igyekszünk mihamarabb felszolgálni.
Akinek van lehetősége melegen tartani az előnyben van velem szemben, nekem 2-3 emeletnyi magasból kell a kertbe juttatnom a " fogyasztókhoz " a forraltbort.
A poharakba gyümölcsöt is merünk és kiskanalat is adunk mellé.
Nem telik el késő ősz, tél forralt boros "kertimunka party" nélkül aminek elmaradhatatlan tartozéka az illatos fűszeres forralt borunk.
Hozzávalók:
Természetes vörös borból is készíthető a gyümölcsös forralt bor!
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
Nincs szó szerint vehető recept, az alkalom és a itthon fellelhető alapanyagok nagyban befolyásolják a végeredményt.
Kerülhet bele alma, narancs, citrom,aszalt szilva, áfonya,gyömbér is .....
Útmutató az elkészítéshez:
Végy egy nagy lábost vékonyan hints meg cukorral azt melegítsd míg nem kezd olvadni a cukor ekkor add hozzá a fűszerek egy részét ( szegfűszeg, szegfűbors, fahéj) pár pillanatig élvezd a felszálló illatokat majd önts fel a bor 1/3-val és ugyan annyi vízzel.Ha már majdnem forr adj bele 1/2 citrom és fél narancs kifacsart levének keveréket, 1/2 vékony szeletekre vagy kis kockákra vágott almát, némi mazsolát vagy/és más aszalt gyümölcsöt,kevés friss gyömbért, valamint a bor 1/3 részét. További melegítés következik és mikor ismét forrni kezdene az utolsó 1/3 rész bort és a maradék almát narancsot ami van még gyümölcs is beleöntjük majd a tűzhelyet elzárva letakarjuk az edény ( fedőt teszünk rá) s igyekszünk mihamarabb felszolgálni.
Akinek van lehetősége melegen tartani az előnyben van velem szemben, nekem 2-3 emeletnyi magasból kell a kertbe juttatnom a " fogyasztókhoz " a forraltbort.
A poharakba gyümölcsöt is merünk és kiskanalat is adunk mellé.
Nem telik el késő ősz, tél forralt boros "kertimunka party" nélkül aminek elmaradhatatlan tartozéka az illatos fűszeres forralt borunk.
Hozzávalók:
- 1 l fehér száraz asztalibor
- 20 g cukor
- 1 alma
- 1 narancs
- 1 citrom
- 20 mazsola
- 3-4 szem aszalt gyümölcs apróra vágva
- 1-2 szem zölddió cukorszirupban ( elhagyható)
- 3,5 dl víz
- 10 szem szegfűszeg
- 4-5 szegfű bors
- 2-3 rúd fahéj
Természetes vörös borból is készíthető a gyümölcsös forralt bor!
Egészségünkre!
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
Szeretem a forralbort, nagyon finom, bár ritkán szoktam inni.
VálaszTörlés