Örömmel üdvözöltem a kiírást, mivel e téma nem áll távol tőlem. Aztán az idő múltával majdnem lekéstem a megadott időpontra összeállítani a menüt a képzeletbeli kirándulásra.
Az elmúlt hetek hideg időjárásának köszönhetően téli kínálat született.
Mi felénk hatalmas hó volt, igazi téli napok, az elmúlt időszakban a tél minden örömével.
Így aztán került a piknik kosárba savanyított csípős paprika, füstölt sonka, sült alma,( igaz nem a megszokott módon ) csupa téli elemózsia, melegítően fűszerezve......
Gyakorló Anyukaként rendszeresen csomagolok, a csemetémnek uzsonnát, nemritkán ebédet is sőt, ha kirándulunk, ha utazunk, akkor is a legtöbbször előre, itthon készült ebéd kerül az asztalra ha asztalra bukkanunk útközben.
Ma már a hűtőtáskák és számtalan dobozok korában nem jelent akkor kihívást a házon kívüli menü elfogyasztása mint az néhány évtizeddel korábban.
A kisebb nagyobb táskák hidegen,/melegen tartják az ételt, formájuk súlyuk a tulajdonos teher bíró- képességének megfelelően választható.
S mi kerül jön bele ? Nos erre a választ valószínű megadja majd a számtalan bejegyzés amit bloggerek küldenek ....
Nyáron hideg levest pl. gyümölcsből, zöldségből tennék a menübe indításként, de számtalan étvágygerjesztő előétel lehetőség kínálkozik, ilyenek a piték, sós rétesek,quichek sőt akár pizza is lehetne ..,majd a hideg sültek,saláták ....,végül a gyümölcs. zárhatná a sort.
Télen ???
melengető forralt bor, forró leves az első gondolatom ----
Forró tea , forralt bor
Az elmúlt hetek hideg időjárásának köszönhetően téli kínálat született.
Mi felénk hatalmas hó volt, igazi téli napok, az elmúlt időszakban a tél minden örömével.
Így aztán került a piknik kosárba savanyított csípős paprika, füstölt sonka, sült alma,( igaz nem a megszokott módon ) csupa téli elemózsia, melegítően fűszerezve......
Gyakorló Anyukaként rendszeresen csomagolok, a csemetémnek uzsonnát, nemritkán ebédet is sőt, ha kirándulunk, ha utazunk, akkor is a legtöbbször előre, itthon készült ebéd kerül az asztalra ha asztalra bukkanunk útközben.
Ma már a hűtőtáskák és számtalan dobozok korában nem jelent akkor kihívást a házon kívüli menü elfogyasztása mint az néhány évtizeddel korábban.
A kisebb nagyobb táskák hidegen,/melegen tartják az ételt, formájuk súlyuk a tulajdonos teher bíró- képességének megfelelően választható.
S mi kerül jön bele ? Nos erre a választ valószínű megadja majd a számtalan bejegyzés amit bloggerek küldenek ....
Nyáron hideg levest pl. gyümölcsből, zöldségből tennék a menübe indításként, de számtalan étvágygerjesztő előétel lehetőség kínálkozik, ilyenek a piték, sós rétesek,quichek sőt akár pizza is lehetne ..,majd a hideg sültek,saláták ....,végül a gyümölcs. zárhatná a sort.
Télen ???
melengető forralt bor, forró leves az első gondolatom ----
Magos, hajdina lisztből készült házi kenyéren kínált füstölt sonka házi savanyított csípős paprikával Ezt követheti egy csésze forró zöldség krémleves Fokhagyma ,vagy sütőtök és mellé |
szezám magos kiflik Fő fogásként: |
Desszertnek:
Dióval töltött aszalt szilvás kuglóf
Calvados-szal "ízesített" sültalma bonbon
Hamarosan jönnek a receptek is
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése