Tél van,január, ha nem is az az igazi, és hóval kemény mínuszokkal.
Mégis, korán sötétedik, hosszúak az esték .
Gyakran teázunk ebben az időszakban, "ötórai tea" így hívjuk. A teát csak önmagában minden ízesítés nélkül szeretjük.Azonban az illatos,finom teáink elengedhetetlen kísérői a sütemények .
Aprósütemények, fűszeresen,csokoládésan,mint ez a z ánizsos -csokoládés perec
Hozzávalói :
- 500 g liszt
- 200 g vaj
- sütőpor
- ánizs
- (tengeri)só
- tejföl( joghurt)
- csokoládé( min70% étcsokoládé)
Szitáljuk a munka lapra a lisztet keverjük el benne a sütőport egy csipet sót és a mozsárban megtört ánizst.
A hideg vajat forgácsoljuk fel, s dolgozzuk össze a tésztát, tejföllel ( esetleg joghurttal ) lazítsuk.Gömbölyítsük ki, majd formázzunk rudat a tésztából.Késsel szeleteljük fel kb 1 cm széles korongokra. Ezt sodorjuk. majd perec alakúra formázzuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezen aranysárgára sütjük.
Olvasztott étcsokoládéba mártjuk a a kihűlt perecek felét, vagy "megpöttyözzük" csokoládéval.
A csokoládé dermedése után fogyasztható.
Hasonló az elkészítése a korábban bemutatott édesperechez.
Az ánizs azonban csodákat művel az ízével .
A csokoládé is nagyon illik hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése