2014. január 21., kedd

Ánizsos - csokis pereckék





Tél van,január, ha  nem is az az igazi, és   hóval  kemény mínuszokkal.
Mégis,  korán sötétedik, hosszúak az esték .
Gyakran teázunk ebben az időszakban, "ötórai tea" így hívjuk. A teát csak önmagában minden ízesítés nélkül szeretjük.Azonban az illatos,finom teáink elengedhetetlen  kísérői  a  sütemények .
Aprósütemények, fűszeresen,csokoládésan,mint ez a z  ánizsos  -csokoládés perec

Hozzávalói :

  • 500 g liszt
  • 200 g vaj
  • sütőpor
  • ánizs
  • (tengeri)só
  • tejföl( joghurt)
  • csokoládé( min70% étcsokoládé)

Szitáljuk a munka lapra a lisztet keverjük el benne  a sütőport  egy csipet sót és a mozsárban megtört ánizst.
A hideg vajat forgácsoljuk fel,  s dolgozzuk össze a tésztát,  tejföllel ( esetleg joghurttal ) lazítsuk.Gömbölyítsük ki, majd formázzunk rudat  a tésztából.Késsel szeleteljük fel kb 1 cm  széles  korongokra. Ezt  sodorjuk.  majd perec alakúra  formázzuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezen  aranysárgára sütjük.

Olvasztott  étcsokoládéba mártjuk a  a kihűlt perecek felét, vagy  "megpöttyözzük" csokoládéval.
A csokoládé dermedése után fogyasztható.

Hasonló  az elkészítése   a  korábban bemutatott édesperechez.
 Az ánizs azonban csodákat művel  az ízével  .
A csokoládé is nagyon illik hozzá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...