2014. január 27., hétfő

Fokhagymás hátszín gyömbéres spenóttal

Suanjiansi Bocai Niorou

Szokatlanul enyhe volt az idei  január. Szinte tavaszi zsongás a piacon és a kínálat is jobban  hasonlított a  márciusira mint a januárnak megszokottra. Zöld saláták, piros retkek, újhagyma és  spenót is volt bőven a standokon.
Természetesen   a spenót hegyek láttán   a mi menünk is  spenótos lett ám ezúttal messze elrugaszkodtam a   megszokott pürétől .  Kínai menübe került a   friss haragos zöld spenót.
Fokhagymás hátszínt készítettem  gyömbéres spenóttal   
 
Hozzávalók :
  • 700 g  hátszín
  • 500 g spenót
  • 1 szál  póréhagyma
  • 1 kápia paprika
  • 3 cm-nyi  gyömbér
  • 3 gerezd  fokhagyma
  • chili olaj
  • szezám olaj 
  • bors
  • kukorica keményítő 
  • soya  szósz 
                                                                                                                                                                        A  gondosan előkészített ( mosott,  megtisztított) hátszínt  vékonyan szeleteljük ,majd  soya szósszal és  szezám olajjal  meglocsoljuk, félretesszük. Pihentetjük.
Sütés előtt picit sózott kukorica keményítőben megforgatjuk a húsokat. Wokban  szezámolajat  hevítünk,ebben átsütjük a  húsokat,majd félrehúzva az össze lapított fokhagymát és apróra vágott pórét, valamint a   felkockázott  kápia paprikát is átsütjük.Összekeverjük a  hátszínnel. Közben a  spenótot megtisztítjuk,  a levelein maradt pár csepp  vízen  megpároljuk,lecsöpögtetjük,kevés olajon  a  felcsíkozott gyömbért megfutttatjuk, rádobjuk a spenótot, átkeverjük," meghintjük"  chili olajjal, sózzuk,borsozzuk.
Az "ázsiai " tésztát  forró vízben áztatjuk, leszűrjük és tálalunk.
Nyers zöldségeket  kínálunk mellé .  



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly