Suanjiansi Bocai Niorou
Szokatlanul enyhe volt az idei január. Szinte tavaszi zsongás tapasztalható a piacon és a kínálat is jobban hasonlított a márciusira mint a januában megszokottra.
Zöld saláták, piros retkek, újhagyma és spenót is volt bőven a standokon.
Zöld saláták, piros retkek, újhagyma és spenót is volt bőven a standokon.
Természetesen a spenót hegyek láttán a mi menünk is spenótos lett, ám ezúttal messze elrugaszkodtam a megszokott pürétől . Kínai menübe került a friss haragos zöld spenót.
Fokhagymás hátszínt készítettem gyömbéres spenóttal
- 700 g hátszín
- 500 g spenót
- 1 szál póréhagyma
- 1 kápia paprika
- 3 cm-nyi gyömbér
- 3 gerezd fokhagyma
- chili olaj
- szezám olaj
- só
- bors
- kukorica keményítő
- soya szósz
A gondosan előkészített ( mosott, megtisztított) hátszínt vékonyan szeleteljük ,majd soya szósszal és szezám olajjal meglocsoljuk, félretesszük. Pihentetjük.
Sütés előtt picit sózott kukorica keményítőben megforgatjuk a húsokat. Wokban szezámolajat hevítünk,ebben átsütjük a húsokat,majd félrehúzva az össze lapított fokhagymát és apróra vágott pórét, valamint a felkockázott kápia paprikát is átsütjük.Összekeverjük a hátszínnel. Közben a spenótot megtisztítjuk, a levelein maradt pár csepp vízen megpároljuk,lecsöpögtetjük,kevés olajon a felcsíkozott gyömbért megfutttatjuk, rádobjuk a spenótot, átkeverjük," meghintjük" chili olajjal, sózzuk,borsozzuk.
Az "ázsiai " tésztát forró vízben áztatjuk, leszűrjük és tálalunk.
Nyers zöldségeket kínálunk mellé .
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook,Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
🖼 https://hu.pinterest.com/rozIbolya/
🖋 https://www.facebook.com/rozmaringesibolya/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése