Szinte percek alatt elkészíthető , max fél óra és már kész is a füge chutney lilahagymával . Sokoldalúan felhasználható sültekhez, hidegtálakhoz, sajtokhoz mint általában a chutney-k..
Nem is drága , bár be kell vallanom jelentősen csökkenti az árát ha a saját kertünkből van a füge, arról nem is beszélve, milyen előnyökkel jár, jelentős plusz és garancia frissessége ha egyenesen a fáról bokoról szedett fügével dolgozunk az kész csoda, még az íze is "más", De tisztában vagyok vele, nem mindenkinek nő fügefa, bokor az ablaka alatt, azért ezt a mennyiséget talán megengedhetjük magunknak , 2 üveg lesz az alábbi hozzávalókból .
Hozzávalók :
- 400. g friss füge
- egy nagy fej lilahagyma
- egy evőkanál chili püré
- egy gerezd fokhagyma
- 10 bazsalikom levél
- 50 g barna cukor
- 30 g almaecet
- só
Mint már említettem nagyon könnyen, mindössze 4 lépesben elkészíthető ez a chutney.
- Készítsük elő a hozzávalókat A fügét mossuk meg szárítsuk le vagyis a vizet itatsuk fel pl konyhai papírtörlővel a fügehéjáról. daraboljuk 4 felét a fügéket .A hagymát, fokhagymát tisztítsuk meg majd vágjuk apróra ,A bazsalikom leveleket úgyszintén .
- Tegyük egy lábosba az előkészített hozzávalókat adjuk hozzá a cukrot ecetet, chili paprika krémet , az apróra vágott bazsalikomot. Sózzuk , borsozzuk .
- Közepes lángon kevergetve kb. 20 percig főzzük
- A kész chutneyt üvegekbe zárva hűtőben tárolva hetekig eltarthatjuk.
Hideg sültekhez, libamájhoz, kacsa sülthöz sajtokhoz ajánlom elsősorban .
További bejegyzések ahol chutney receptek találhatóak :
Ugyan nem chutney, de nagyon hasonló a grúz tkemali is, így azt hiszem illik ide a felsorolásba.
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook,
Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése