Muffint sütni könnyű, nem kell sok alapanyag és könnyen gyorsan összeállíthatjuk, igazán hamar el is készül.
A kávés muffin felnőtt muffin, gyereknek ne adjuk,nekik keressünk másik receptet mint a dupla csokis áfonyás muffin, rebarbarás muffin.
Most a karantén idején különösen kedvező ha nem kell extra hozzávaló, nem kell emiatt külön boltba menni, amit persze nem is tennénk, mert mi tényleg a lehető legracionálisabban állítjuk különösen most össze a napi menüt, beleértve a desszerteket, süteményeket is .
Tojás, kávé, cukor, és liszt, só ez ugye mind az alap élelmiszerek közé tartozik, tehát feltételezhetően minden háztartásban megtalálható. Ezen kívül már csak egy kevés vajra és sütőporra lesz szükségünk .
Először is főzzünk egy jó feketét, mit is mondok egy csésze finom presszó kávét a kedvenc kávénkból, ha nem szoktunk ilyet fogyasztani a nescafe is ugyan olyan jó lesz, készítsünk egy csészével belőle majd tegyük félre, várjuk meg míg kihűl .
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Amíg a kávé hűl,elkészítjük a többi hozzávalót, a lisztet keverjük össze a sütőporral, csipet sóval. A tojást verjük fel habosra a puha vajjal,cukorral,adjuk hozzá a kihűlt kávét de tegyünk félre egy-két kanálnyit ez majd a cukormázat fogja színezni ízesíteni amit a kész muffin tetejére teszünk.
Ha elkevertük a tojásmasszával a kávét adjuk hozzá a száraz hozzávalókat keverjük össze ,majd kanalazzuk muffin formába .
A muffin formába helyezhetünk sütőpapírt vagy papírkapszlit .Ne töltsük tele a tésztával csak 3/4 résig mert a sütés közben nőni emelkedni fog a muffin.
20-22 perc alatt készre sül, ekkor vegyük ki a formából várjuk meg míg kihűl és a tetejét húzzuk át cukormázzal a cukormázhoz a porcukrot adjuk a barna cukrot majd kikeverjük a félretetet kávéval sűrű fényes mázat kell kapnunk evvel kenjük be a muffinok tetejét majd mindegyik muffinra helyezzünk 1-2 szem pörkölt kávét várjuk meg míg a cukormáz teljesen megszárad utána fogyasszuk .
Sokkal finomabb lesz a muffinunk ha kevés étcsokoládéval gazdagítjuk a tésztáját reszeljünk a száraz hozzávalók közé 2-5 dkg étcsokit és adjunk hozzá egy kevés őrölt fűszert mint csillagánizs,szegfűszeg, fahéj vanília .
Hozzávalók
- 125 g liszt
- 100 g vaj
- 40 g kristály cukor
- csipet só
- 20-50 g étcsokoládé
- 20 fűszerkeverék ( fahéj,szegfűszeg, csillag ánizs,vanília)
- 20 g porcukor
- 20 g barna cukor
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook,Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése