2018. május 25., péntek

Rebarbarás muffin


A muffin az a formában sütött kicsebb sütemény, amit pár perc alatt kikeverhetünk és rövid idő alatt megsüthetünk.Gyakorlatilag így deffiniálhatnánk  a muffint.   Teszés szerint  ízesíthetjük,  a klasszikus csokoládés és a fűszeres változatokon kívül készíthetünk    sok mással gazdagított muffint,így  adhatunk gyümölcsöket, zöldségeket hozzá, attól függően,hogy édes vagy sós változatot készítünk .
Rebarbara idényben   érdemes( kis túlzással mondhatnám kötelező)  kipróbálni   a rebarbarás változatot,a kellemesen savanykás rebarbarát kevés barna cukorral  és mandulával  tehetjük még élvezetesebbé a muffinban.
A rebarbarás muffint kínálhatjuk reggelihez, csomagolhatjuk uzsonnára, adhatjuk teához, kávéhoz.
Nem fog csalódást okozni !


rebarbara muffin

A rebarabara  eredetileg Kínában, Oroszországbanl és Mongoliában őshonos .
Ázsiában a  hagyományos orvoslásban hosszú ideje ismerik  már és alkalmazzák is .
Neve  a latin Reum rhapontichum, jelentése "barbár gyökér"ami arra utal a Római birodalomban a külföldiek fogyasztották.
Ajánlott  a  rebarbarát frissen fogyasztani , vagy legalább törekedjünk  a vásárlás vagy betakaratás után 3 napon belül  elkészíteni .A rebarbara fogyasztás számos  jótékony hatást fejt ki a szervezetünkre, többek közt   a vitamin és ásványianyagtartalma és rost taratalma miatt.
További rebarbarás  receptek (nemcsak süteményekben, de levesként   vagy  hús mellé is kínálhatjuk) is találhatók  a régebbi bejegyzésekben.




rebarbara


  • 75 g rebarbara
  • 150 g búzaliszt
  • 1/2 evőkanál sütőport
  • 1/2 teáskanál só
  • 50 g barna cukor
  • 12,5 cl tej
  • 1 tojást
  • 6 cl növényi olaj
  • 2 teáskanál természetes aromájú mandula
  • vágott mandula




rebarbara muffin


A könnyen és gyorsan elkészíthető  tavaszi uzsonna sütemény, a rebarabarás muffinhoz melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A rebarbarát hámozzuk meg, vágjuk kis darabokra,  kb 1 -1,5 cm- re.

Keverjük össsze  a lisztet  a sütőporral,csipet sóval és  barna cukorral egy tálban.
A tojást a  tejjel, olajjal egy másik tálban  szintén keverjük össze
A száraz hozzávalókat öntsük  a tojásos masszához, lazán dolgozzuk össze, majd adjuk hozzá  a rebarbara  darabokat is.
A muffin sütőformákat készítsük elő, béleljük ki sütőpapírral vagy muffinkapszlival  és  3/4 részig töltsük meg  a muffintésztával .
Szórjuk meg vágott mandulával a tetejét!
20 perc alatt megsül.



rebarbarás muffin



Jó étvágyat  a rebarbarás muffinhoz !

Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...