2018. május 31., csütörtök

Epres torta kevert tésztából

epres  torta


 Tátott szájjal és kerekre nyíl szemekkel néztem  annak idején a  kirakatokban  a eperhegyeket a  süteményeken tortákon. A katalán tengerparton   májusban  nem nehéz ilyen és hasonló csodás dolgokkal  találkozni,számomra  meghatározó élmény volt, a csodásabbnál csodásabb eper költemények látványa egyszerűen ellenállhatatlan  azonnal meg kell kóstolni. Azóta sem felejtem  a látványt és ízeket,  próbálom  utánozni, bár minden torta  és sütemény más és más volt. Voltak  krémesebbek és zselésebbek, de mind friss, csodás eperrel  készült, és én imádom az epret.
Ez az epres torta is  ezen  indíttatásra  készült,   könnyű és mutatós, természetesen  sok -sok eperrel  készült.Ajánlom, hogy frissen   kínáljuk .


A  puha vajat a tojásokkal, vaníliás cukorral, habosra keverjük.
A lisztet  a sütőporral, pici sóval  elkeverjük, majd  a habos tojásos masszához adjuk közben  kevés tejjel  lágyítjuk.A sütőt előmelegítjük  200 fokra.
A tészta masszát tortaformába simítjuk és a forró sütőben  a sütő alsó részén  sütjük 20 percig.
Ha megsült kiborítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla és rácson hagyjuk kihűlni.





epres torta


A  torta összeállítása előtt  az epret  megmossuk  kiválogatjuk, megtisztítjuk alaposan, lecsöpögtetjük.
a mascarponét rásimítjuk a  tortalapra  és  elrendezzük a tetején az eperszemeket.

Csokoládé forgácsokkal  meghintve kínáljuk.



epres torta

Hozzávalók:


  • 75  g  puha vaj
  • 75  g  ( vaníliás) cukor  ( nádcukor) / javaslatom a  cukros tégelyben 1 vanília rudat tárolni ettől az egész  cukor finom vanília ízű és illatú lesz /elfelejthetjük  a vaníliás cukrot vásárolni 
  • 2  tojás 
  • 150 g liszt 
  •  teáskanál sütőpor
  • 3  evőkanál tej 
  • 500 g  eper




epres torta
  

Jó étvágyat!

Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...