Tátott szájjal és kerekre nyíl szemekkel néztem annak idején a kirakatokban a eperhegyeket a süteményeken tortákon. A katalán tengerparton májusban nem nehéz ilyen és hasonló csodás dolgokkal találkozni,számomra meghatározó élmény volt, a csodásabbnál csodásabb eper költemények látványa egyszerűen ellenállhatatlan azonnal meg kell kóstolni. Azóta sem felejtem a látványt és ízeket, próbálom utánozni, bár minden torta és sütemény más és más volt. Voltak krémesebbek és zselésebbek, de mind friss, csodás eperrel készült, és én imádom az epret.
Ez az epres torta is ezen indíttatásra készült, könnyű és mutatós, természetesen sok -sok eperrel készült.Ajánlom, hogy frissen kínáljuk .
A puha vajat a tojásokkal, vaníliás cukorral, habosra keverjük.
A lisztet a sütőporral, pici sóval elkeverjük, majd a habos tojásos masszához adjuk közben kevés tejjel lágyítjuk.A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A tészta masszát tortaformába simítjuk és a forró sütőben a sütő alsó részén sütjük 20 percig.
Ha megsült kiborítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla és rácson hagyjuk kihűlni.
A torta összeállítása előtt az epret megmossuk kiválogatjuk, megtisztítjuk alaposan, lecsöpögtetjük.
a mascarponét rásimítjuk a tortalapra és elrendezzük a tetején az eperszemeket.
Csokoládé forgácsokkal meghintve kínáljuk.
Hozzávalók:
- 75 g puha vaj
- 75 g ( vaníliás) cukor ( nádcukor) / javaslatom a cukros tégelyben 1 vanília rudat tárolni ettől az egész cukor finom vanília ízű és illatú lesz /elfelejthetjük a vaníliás cukrot vásárolni
- 2 tojás
- 150 g liszt
- teáskanál sütőpor
- 3 evőkanál tej
- 500 g eper
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése