Csokoládé darabkák a tésztában duplán is, plussz egy kis áfonya teszi igazán ízletessé ezt a finom duplacsokis áfonyás muffint.
A muffint nem nevezném tipikus alkalmi , ünnepi süteménynek ám egy csinos a hangulathoz illő papírkapszliban el kell ismerni jól mutat a süteményes tálon is, az uzsonnás dobozban is ott a helye. Természetesen jó sok csokoládéval és vörös áfonyával gazdagon készítve nálunk készül rendszeresen.
A muffin készítés előnye, hogy könnyen és gyorsan megy és nem eszközigényes, sőt gyerekekkel is bátran neki láthatunk jó móka lesz.
Kívül kicsit "ropogós" belül puha, lágy, majdnem krémes, különösen ahol a csoki darabok,vagy az áfonya bukkan elő. Kávészünetben van ennél jobb?
Hozzávalók:
- 250 g liszt
- sütőpor
- 50 g kakaópor
- 60 g barna cukor
- 80 g csokoládé
- 40 g vörös áfonya
- 2 db tojás
- 2 evőkanál tejföl/joghurt
- 100 g vaj
- 1,5 dl tej
- csipet só
A lisztet a sütőporral és a csipet sóval elkeverjük. ha az áfonyát és a csokoládédarabokat a lisztes keverékbe tesszük nem fognak lesüllyedni a sütemény aljára könnyebb lesz egyenletesen eloszlatni őket. Belekeverjük a kakaó port és a barna cukrot is .
Másik tálban az olvasztott vajat a tojással a joghurttal vagy tejföllel összekeverjük, majd a kapott masszát a száraz hozzávalókkal, vagyis a csokis-, kakaós liszttel átkeverjük és 3/4 részig megtöltjük az előkészített muffin formát a muffin tésztával. Előmelegített sütőben 12-16 percig sütjük . Rácson hagyjuk kihűlni.
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése