Vasi paprikás pecsenye egy igazi ételkülönlegesség, ahogy a neve is mondja az ország dél-nyugati szegletéből származik , őrségi étel.
Hagyományos falusi ízek után vágytunk a tél végén, így jutott eszembe a vasi pecsenye. Korábban többször is ettem az őrség hangulatos csárdáiban vasi pecsenyét,de az utóbbi időben nem jártunk arra, ez az étel is mint sok más feledésbe merült.
Nem is emlékszem konkréten, hogy jutott ismét eszembe, azóta azonban már nem először készítem rövid időn belül a vasi pecsenyét.
Úgy emlékszem gyakran tálalták dödöllével, én most egy könnyebb burgonya pürét adtam hozzá és házi savanyút meg savanyú káposztát.
Elkészítése nem bonyolult, de némi előkészületet kíván, hisz előző nap elő kell készíteni a húsokat. A megtisztított enyhén kivert, borsozott karaj szeleteket fokhagymás sós tejbe áztatjuk egy éjszakára, majd tálalás előtt paprikás lisztbe forgatva frissen megsütjük .
A paprikás liszt körül öleli a húst, finom omlós és puha lesz alatta a karaj szelet. A fokhagyma íze nem tolakodóan beleitatódik a húsba bátran ajánlom a nem kifejezetten fokhagyma rajongóknak is.
Hozzávalók :
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
Hagyományos falusi ízek után vágytunk a tél végén, így jutott eszembe a vasi pecsenye. Korábban többször is ettem az őrség hangulatos csárdáiban vasi pecsenyét,de az utóbbi időben nem jártunk arra, ez az étel is mint sok más feledésbe merült.
Nem is emlékszem konkréten, hogy jutott ismét eszembe, azóta azonban már nem először készítem rövid időn belül a vasi pecsenyét.
Úgy emlékszem gyakran tálalták dödöllével, én most egy könnyebb burgonya pürét adtam hozzá és házi savanyút meg savanyú káposztát.
Elkészítése nem bonyolult, de némi előkészületet kíván, hisz előző nap elő kell készíteni a húsokat. A megtisztított enyhén kivert, borsozott karaj szeleteket fokhagymás sós tejbe áztatjuk egy éjszakára, majd tálalás előtt paprikás lisztbe forgatva frissen megsütjük .
A paprikás liszt körül öleli a húst, finom omlós és puha lesz alatta a karaj szelet. A fokhagyma íze nem tolakodóan beleitatódik a húsba bátran ajánlom a nem kifejezetten fokhagyma rajongóknak is.
Hozzávalók :
- 800 g karaj szeleteket
- frissen őrölt bors
- só
- 2-3 dl tej
- 2-3 gerezd fokhagyma
- liszt
- 1-2 kávés kanál őrölt pirospaprika
- zsír / olaj a sütéshez
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése