2019. február 23., szombat

Álom konyhák

Jön a Konyhakiállítás 2019 , ismét  nézelődhetünk,  álmodozhatunk, tervezgethetünk !   





Konyhakiállítás 2019.



Mutasd a konyhád, megmondom, ki vagy!


"Néhány év leforgása alatt a konyha visszanyerte jól megérdemelt központi pozícióját. 
2018-ban megértettük, hogy a klasszikus konyha csillaga leáldozóban van, a főzés helyszíne valódi társasági zónává avanzsál, ahol öröm időt eltölteni. 2019-ben mindez fokozódik: nem elég, ha a konyha barátságos hangulatot áraszt, tulajdonosának személyiségét is tükröznie kell, amihez idén minden eszköz rendelkezésre áll". - idézem   az idei  Konyakiállítás 2019. bemutatató anyagából .  

A konyha számomra mindig is fontos helyszín  volt  egy lakásban s talán nem véletlen, hogy  a társasági élet központja volt  függetlenül  a nagyságától, berendezésétől. A hajdani házi bulik  nagy világmegváltó beszélgetései isa konyhában  zajlottak és nem mellesleg itt készülnek  a háziasszonyi  remek művek,  amellett közös  családi és baráti főzések helyszíne is.
Szerencsés esetben  valóban van tér ehhez, de tapasztalataim szerint az ritka mint a fehér holló, hogy egy átlag lakás  hatalmas konyhával rendelkezzen  sajnos nem ez  a jellemző.
  


Konyhakiállítás 2019.




Talán nem a legszerencsésebb kiragadni egy –egy gondolatot, ám mégis elgondolkodtat az alábbi  trend.

„Az idei év egyik legmarkánsabb trendjeként szinte eltűnik a konyhabútorok felső szekrénysora, helyette festett falak, egyedi tapéták és burkolólapok jönnek a franciásan magas hátfalpanelek fölé, falilámpákkal, és nyitott réz, üveg, kő vagy akár tömör fa polcokkal.”

Ha valakinek hatalmas  hely áll a rendelkezésére akkor megértem, hogy követni tudja ezt az irányzatot, sőt elfogadom, nem mindig kényelmes lábujjhegyen, netán   sámlira  állva bepakolni a  konyhaszerényt . Felmerül azonban  a kérdés  ha  nincs felső szekrény sor  akkor hova kerül amit eddig ott tároltunk ? Vagyis  jelentős rakodótértől esünk el . 
Nem rég,  egy pici konyha  berendezésén ötöljünk, ott pont az a megoldás került szóba , hog yminnél magasabban "építsük be szinte  a mennyezetig,  számos ismerős ( már kész )  konyhája  sem bírná el ezt az átalakítást sajnos,  fóleg ahol még kamra sincs.Hova tesszük akkor  az edényeket a tálaló eszközöket,  tányérokat, poharakat stb.?
Feltételezem a  konyhánk berendezése nem öncélú, nem korlátozódik  csak a  konyhai belsőépítészetre ott valódi munka, főzés, étkezés,  élet zajlik majd.

Konyhakiállítás 2019.



Aki  a konyháját szereti  annak van  1-2 étkészlete is,  reggeliző készlet,  különböző poharak, hisz az italokat sem azonos  poharakból fogyasztjuk,  kisebb társaságra, közepes családra  számítva minimum 6 db valamennyiből  szükséges,  ugye ezek azért helyigényesek ?


Konyhakiállítás 2019.


Hozd ki a maximumot a konyhádból!

Konyhakiállításon egésznapos konyhatervezési tanácsadás is lesz ahol válasz kaphatunk bizonyára a felmerülő kérdéseinkre is.



Konyhakiállítás 2019.


Sütés olaj nélkül, forró levegővel, betonmosogató és munkapult alá rejtett indukciós főzőlap, távolról vezérelhető intelligens konyhai nagygépek és beépített húsérlelő hűtőszekrény? 
A jubileumi 10. Konyhakiállításon olyan világszínvonalú újdonságokkal, ötletekkel, termékekkel és megoldásokkal találkozhatsz, melyekkel korábban még soha! 
A szakma hazai képviselői itt mutatják be először legfrissebb bútoraikat, kis- és nagygép újdonságaikat, eszközeiket a nagyközönség számára. 
Ha építkezel, felújítasz vagy csupán szenvedélyes konyhaművészként izgalmas megoldások után kutatsz, ott a helyed március 1-3. között a Budapest Arénában!










Jó étvágyat ! 
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷  https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...