Jön a Konyhakiállítás 2019 , ismét nézelődhetünk, álmodozhatunk, tervezgethetünk !
Mutasd a konyhád, megmondom, ki vagy!
"Néhány év leforgása alatt a konyha visszanyerte jól
megérdemelt központi pozícióját.
2018-ban megértettük, hogy a klasszikus konyha
csillaga leáldozóban van, a főzés helyszíne valódi társasági zónává avanzsál,
ahol öröm időt eltölteni. 2019-ben mindez fokozódik: nem elég, ha a konyha
barátságos hangulatot áraszt, tulajdonosának személyiségét is tükröznie kell,
amihez idén minden eszköz rendelkezésre áll". - idézem az idei Konyakiállítás 2019. bemutatató anyagából .
A konyha számomra mindig is fontos helyszín volt egy
lakásban s talán nem véletlen, hogy a társasági
élet központja volt függetlenül a nagyságától, berendezésétől. A hajdani házi bulik nagy világmegváltó beszélgetései isa konyhában zajlottak és nem mellesleg itt készülnek
a háziasszonyi remek művek, amellett közös családi és baráti főzések helyszíne is.
Szerencsés esetben valóban van tér ehhez, de tapasztalataim
szerint az ritka mint a fehér holló, hogy egy átlag lakás hatalmas konyhával rendelkezzen sajnos nem ez a jellemző.
Talán nem a legszerencsésebb kiragadni egy –egy gondolatot,
ám mégis elgondolkodtat az alábbi trend.
„Az idei év egyik legmarkánsabb trendjeként szinte eltűnik a
konyhabútorok felső szekrénysora, helyette festett falak, egyedi tapéták és
burkolólapok jönnek a franciásan magas hátfalpanelek fölé, falilámpákkal, és
nyitott réz, üveg, kő vagy akár tömör fa polcokkal.”
Ha valakinek hatalmas
hely áll a rendelkezésére akkor megértem, hogy követni tudja ezt az
irányzatot, sőt elfogadom, nem mindig kényelmes lábujjhegyen, netán sámlira
állva bepakolni a
konyhaszerényt . Felmerül azonban a kérdés ha nincs felső szekrény sor akkor hova kerül amit eddig ott tároltunk ? Vagyis jelentős rakodótértől esünk el .
Nem rég, egy pici konyha berendezésén ötöljünk, ott pont az a megoldás került szóba , hog yminnél magasabban "építsük be szinte a mennyezetig, számos ismerős ( már kész ) konyhája sem bírná el ezt az átalakítást sajnos, fóleg ahol még kamra sincs.Hova tesszük akkor az edényeket a tálaló eszközöket, tányérokat, poharakat stb.?
Feltételezem a konyhánk
berendezése nem öncélú, nem korlátozódik
csak a konyhai belsőépítészetre
ott valódi munka, főzés, étkezés, élet
zajlik majd.
Aki a konyháját
szereti annak van 1-2 étkészlete is, reggeliző készlet, különböző poharak, hisz az italokat sem azonos poharakból fogyasztjuk, kisebb társaságra, közepes családra számítva minimum 6 db valamennyiből szükséges,
ugye ezek azért helyigényesek ?
Hozd ki a maximumot a konyhádból!
Konyhakiállításon egésznapos konyhatervezési tanácsadás is
lesz ahol válasz kaphatunk bizonyára a felmerülő kérdéseinkre is.
Sütés olaj nélkül, forró levegővel, betonmosogató és
munkapult alá rejtett indukciós főzőlap, távolról vezérelhető intelligens
konyhai nagygépek és beépített húsérlelő hűtőszekrény?
A jubileumi 10.
Konyhakiállításon olyan világszínvonalú újdonságokkal, ötletekkel, termékekkel
és megoldásokkal találkozhatsz, melyekkel korábban még soha!
A szakma hazai
képviselői itt mutatják be először legfrissebb bútoraikat, kis- és nagygép
újdonságaikat, eszközeiket a nagyközönség számára.
Ha építkezel, felújítasz
vagy csupán szenvedélyes konyhaművészként izgalmas megoldások után kutatsz, ott
a helyed március 1-3. között a Budapest Arénában!
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése