2011. július 25., hétfő

Júliusi sütögetés a szabadban


terített asztal  griilezés


Viszem az ebédet!


Nyár van, július közepe, nagyon kellemes lesz az idő, 28 fok körül. Mi lenne ha grilleznénk ?

  
A gyermek  házon kívül,  a nagyszülők védőszárnyai alatt, oly jól érzi magát nem is kívánkozik haza, addig-addig alkudozik míg azon kapom magam  meghosszabbította  a  nyaralását.
Jó, akkor meg kell látogatni! Legalább a hétvégére, tehermentesíteni  a 70-en  felüli Nagypapát Nagymamát.
Összeszámolom  min. 10 embert, nagybácsit-nagynénit családostól,( hisz ők is  ott laknak ) ültetünk egyszerre  asztalhoz,  akkor  5 kg  hús, dönt  férjem, mert  ebben ő  főnök,  a húst majd ő süti, nekem marad  az előkészítés kevésbé látványos feladata.

Mire a hús megérkezik addigra kitalálom a pácolás  módját, lesz egy málna mustáros pikáns  borda és  egy  markánsabb tarja  madridi módra . Sok-sok saláta több féle is, sült krumpli, némi gomba, grillezett bébi tök és gyümölcsös édesség.
Összeállt  a menü!

málna mustáros pikáns borda

Míg a sütemények sülnek,  bepácolom a  húsokat.


Málna mustáros pikáns  borda


A bordákhoz felhasználom  napokban  készített málna mustárt, evvel dörzsölöm be  jó alaposan a húsokat, rétegezem, sózom, mézzel locsolom és leöntöm  málna ecettel.
Minnél tovább pihentetjük annál ízletesebb, omlósabb lesz.











tarja madridi módra






















Tarja  madridi módra


2 gerezd fokhagymát és  egy kisebb  vöröshagymát  szét- nyomok,  apróra vágom hozzáadom a nagy csokor petrezselyem zöldet is egészen apróra vágva sóval pirospaprikával elkeverem és bedörzsölöm a húsokat e keverékkel,  rétegezem őket,   az egyes rétegek közé babérlevelet helyezek .
Néhány órára így hűtöm be .   











A salátákat majd  a helyszínen kerti paradicsomból uborkából összedobjuk, friss menta levéllel, petrezselyem zölddel megszórva, olívaolajjal, balzsamecettel locsolva, és a jégbe hűtött sárgadinnye kockákat  frissen őrölt fekete borssal balzsam ecetben  bazsalikommal tálalva, a sült paprika salátát friss sajttal.

Kakukkfüves citromos  fűszervaj  a tökhöz.

cukkini grillrácson

Két könnyű tarte vagy "pite" lehelet vékony tésztával sok gyümölccsel  azaz málnával  és áfonyával   a desszertre.


áfonyás tarte
áfonyás  tarte
málnás tarte
málnás tarte


Csomagolhatunk  mehetünk!


Délkörül már a  tinédzserek  izzítják  tüzet, kikerül  a nagy asztal a  mogyoró bokor alá, csak ne essen, ( mert  zivatart  jósoltak), legalább míg a hús sül...., aztán míg megesszük  az ebédet,.... így  fohászkodunk, sikerrel mert, hol kisüt a nap és tűz erősen, hol kellemes  szellő fuvall a felhők alatt, de  az eső elmarad. Nem, nem tévedtek a  meteorológusok  csak a mi napunk, ebédünk menekült meg az esőtől, este 8-kor hatalmas eső áztatja a kertet dörgés s villámlás kíséretében, de mi akkor már a behúzódtunk a házba .

Jó étvágyat ! Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról ! 📷https://www.instagram.com/rozmaringesibolya

1 megjegyzés:

  1. Összefutott az a bizonyos a számban...Ínycsiklandó falatok! Nagyon guszta minden!

    VálaszTörlés

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...