2015. október 31., szombat

Halloweni sütőtökös keksz



Nálunk nincsenek rémisztő ételek  a halowen -i napján. Ezen   a  napon  a főszerepben  a  sütőtök. Általában sütőtökből készül a menü  nagy része, természetesen  a desszert is.
Az idén  a "kézműves" halowen -i  sütőtökös keksszel bővült a repertoárunk.Minden keksz egyedi nincs két egyforma ( nem használtunk  sémát, formanyomót, 100% érvényesült az alkotói szabadság!)





Hozzávalók:


  • 90 ml soya szósz
  • 100 g sütőtök sütve
  •   50 g őrölt mogyoró
  • 450 g liszt
  • 150 g barna cukor
  • 150 g vaj
  •   50 g  csokoládé( magas kakaó tartalommal)    
  • teás kanál őrölt fahéj
  • csipet só


Elkészítés:

A lisztet keverjük össze  a fahéjjal,csipet sóval és cukorral.A sütőtököt  miután megsütöttük  hagyjuk kihűlni és mixeljük össze   a  soya szósszal  és mogyoróval. Adjuk  a liszthez a vajjal  együtt és dolgozzuk össze homogén tésztává. Formázzunk 3-4 cm átmérőjű hengert és  szeleteljünk 1 cm széles korongokat.
 Az ujjunkkal nyomjuk be  kicsit csipjük meg  a szemközti oldalakon és formázzunk sütőtök alakot. Sütőpapírral bélelt lemezen süssük meg  előmelegített sütőben  180 fokon  10 alatt.
Amint kihűlt vízfürdőn(gőz felett) felolvasztott csokoládéval díszítjük, rajzoljunk  szemet  szájat mint  a faragott töknek ,vagy csak egyszerűen csíkozzuk  be .( Vízfürdőhöz egy nagyobb lábosba öntsünk vizet, állítsunk bele  egy kisebb edényt, elég ha  a karimába tesszük és melegítsük míg  a keletkező gőztől  a csokoládé megolvad. Ha kevergetjük előbb elkészülünk vele.
Fogpiszkálót, saslik pálcát a  csokoládéba mártva  rajzolhatunk.
  Nekem  a majdnem 13 éves fiam  segített a mintázásban. 


 

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts
 alt=
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly