2014. április 21., hétfő

Sonkapástétom a lehető legegyszerűbben




Ez milyen jól hangzik! Ha  este jönnek a vendégek csak ki kell kapni  hűtőből  friss házi kenyérrel  sok zöldséggel ilyenkor tavasszal  az esti borozgatáshoz már meg is van borkorcsolya.

Passzol a sörhöz is.
A legjobb benne, hogy a húsvétról megmaradt  sonkát újra hasznosíthatjuk, sőt leeső darabokat is   felszolgálhatjuk nagyon gusztusosan.
Hogyan ?
Hát a lehető legkézenfekvőbb módon.Daráljuk le főtt füstölt sonkánkat  és nyomkodjuk  formába jó szorosan, simítsuk bele és  ha kell még nehezéket is tehetünk rá.
Hűtsük, "fagyasszuk ki " és már  kész is.
Jó minőségű  finom házi  sonka esetében  nem szükséges fűszerezni sem, hagyjuk az igazi sonka ízt érvényesülni.
Ha nem sikerült igazán finom sonkához jutnunk  akkor érdemes  kicsit feljavítani az  ízét,  ízlés szerint utána fűszerezni, kikeverhetjük mustárral, tejföllel, tejszínnel, konyakkal, besamel mártással, ekkor a több lesz a krém,( mennyiségileg) ám veszít az intenzív sonka ízéből.

Én teljesen natúr csak  a "njeguska prsuta"-t  használtam fel  (ez egy  montenegrói híres sonka fajta) minden egyéb ízesítés nélkül. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts
 alt=
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly