Előzmény:
Nem ritka eset, hogy együtt megyünk vásárolni, most csak beugrottunk valamiért ami ugyan nem jellemző vásárlási szokásainkra, ám ha nem így tettünk volna, most nem fedeztük volna újra fel a borjút.
Amint vissza értünk az autóhoz a férj aki lelkes fogyasztója konyhám kínálatának áradozott a borjú oldalasról amit a hentes pultban látni vélt, nekem fel sem tűnt. Ám lelkesedése felkeltette kíváncsiságom, visszamentünk. S azóta tart a borjú iránti érdeklődésünk változatlan.Már többféle formában több alkalommal került a tányérunkra borjú az elmúlt időszakban ennek a véletlennek köszönhetően. Ajánlom, figyelmetekbe érdemes jobban felmérni a borjú hús kínálatot a hentesnél.
Vasárnapi ebéd: borjú tavasziasan
Májusban júniusban, nehéz ellen állni a sok -sok zsenge zöldségfélének. Spenót, zöldborsó kaporral, új hagyma és új fokhagyma szárastól, nem is kell más fűszer, a friss zöld növények remekül illenek a borjúhús mellé.
Esős vasárnap volt amikor készült, konyha fogságra ítéltettünk, így fel sem tűnt ha ez az étel kicsit tovább főtt a szokásosnál.
Előkészítése még előző nap megtörtént a húst megmostam, a hártyákat eltávolítottam az egyéb részekkel együtt amivel nem szívesen találkoznék a tányéromon, csak a szín hús maradt.
Először forró olajon átsütöttem minden oldalról, majd apróra vágott ( 1 cm nagyságú ) újhagymával ( teljes csomóval ) petrezselyem zölddel kevert új fokhagyma vagdalékkal borítottam be, kicsit hagytam még a fedő alatt mielőtt kevés vízzel felöntöttem, ekkor sóztam csak meg.
Kevés vizet adjunk hozzá, ha szükséges pótoljuk, párolódjon, dinsztelődjön sem mint főjön! Egy paradicsomot is beledobtam így a szaftja így még ízletesebb lett .
Hozzávalók :
800 g -1000 g borjú oldalas vagy szegy ( attól függően mennyire csontos )
1-1 csomó újhagyma
fokhagyma
petrezselyemzöld
1 paradicsom
kanál olíva olaj
só
Vajon párolt kapros zöldborsóval és spenóttal gazdagított párolt rizzsel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése