2013. június 27., csütörtök

ClafoutisCseresznyés!!!!!Mint a klasszikus recept,  ám mégsem sikerült  az eredeti változatot
készíteni, mert.....( miért is ?)
Igen, fekete cseresznyét nem kaptam. Pedig azt szeretem a legjobban  a cseresznyék közül, ám napok óta csak igérgeti a "néni " a piacról, talán holnap  ....( kiszámíthatatlan az időjárás egyik nap esik, másik nap  elveri a jég ...)
Nos, erre a bizonytalan igéretre tovább nem várva  megszületett a döntés,  akkor legyen cseresznyés -meggyes, ( sötét -édes) hisz az most van, s ha már nem az eredeti receptet követjük, akkor  kerüljön bele  kókusz forgács és Maraschino  ízesítésként.

 Clafoutis  hamisíthatatlan francia desszert.  Limusin környékéről származik s fekete cseresznyével készül(ne). Ebbe  a süteménybe   magostól kell a cseresznyét belesütni mert az adja meg az igazi ízét !/A készítő  örömére( nem kell a magozással bajlódni) ám a fogyasztó kíméletlenül magozhat!
A clafoutis változatoknak se szeri se száma,  az édes készülhet  szinte bármilyen gyümölccsel,  (bogyósok, sárgabarack  s  sorolhatnám) , a sós változatok közt  rábukkantam cukkinis-kecske sajtos, paradicsomos, rákos változatokra is.

Elkészítése egyszerű, oly annyira, hogy a gyermek segédkezett, mi több irányította a sütést ez alkalommal. Vakáció van,  indul a  házi főzőtanfolyam.

Hozzávalói :

  • 700 g cseresznye (-és meggy vegyesen )
  • 3 tojás
  • 100 g tönkölyliszt
  • 50 g kókusz forgács
  • 3 dl tej
  • 2 cl Maraschino likőr
  • csipet só
  • 1 cl olaj

A tojást habosra keverjük, apránként hozzászitáljuk  a lisztet, folyamatos keverés közben  a tejet, olajat  beleöntjük, sót és a Maraschinót  is .Végül ha  palacsinta sűrűségű masszát kaptunk belekeverjük a kókusz forgácsokat is. 
Tűzálló edénybe  öntjük az egész  tésztát és elrendezzük rajta  a magozatlan  cseresznyéket  és meggyeket.

Vízfürdőben 160 fokra előmelegített sütőben  30 percig sütjük.

Ez a legbonyolultabb része a clafoutis készítésének . A tepsibe öntsünk 2-3ujjnyi vizet s ebbe állítsuk  a sütő edényünket.
Óvatosan vegyük ki  ha megsült !
A víz is forró,meg ne égessük  a kezüket!
 Bon appétit !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...