2022. január 17., hétfő

Kelbimbó gesztenyével

Mit csináljunk  a kelbimbóból ?
Különleges és finom fogás gesztenyével  húsok mellé vagy akár önállóan is.

A kelbimbó  a  káposztafélék családjába tartozik. Ősszel télen  kerül  a menübe  mert akkor van a szezonja. Frissen  érdemes vásárolni, figyelve arra, hogy  kicsi tömött zöldszínű kelbimbót válasszunk.
A kelbimbógazdag ballaszt anyagban, káliumban, magnéziumban, vasban. K-,B-,B6 -, és C vitaminban  szintén. Tartalmaz még folsavat, kalciumot, foszfort, jódot.
Változatosan elkészíthető, korábban  már szerepelt e blogban is a kelbimbó földimogyoróval és készítettem már a frankfurti leves mintájára levest is belőle. Most  ismét  egy köret receptje következik  bár ön álló  fogásként  is kínálhatjuk pl.  húsmentes étrendbe illesztve. Különleges és finom .
    




A kelbimbót megtisztítjuk,  a külső leveleit eltávolítjuk  a torzsájából visszavágunk.
Megmossuk, majd bő sós vízben puhára  főzzük, de ügyeljünk arra , ne főjön szét !
A gesztenyéket megmossuk,  kereszt alakban bevágjuk és sütőben  megsütjük. Ha meg sült  megtisztítjuk a gesztenyéket .
A vajat  a mézzel felforrósítjuk a  gesztenyéket megforgatjuk benne, A lecsöpögtetett kelbimbót és  a  gesztenyéhez adjuk  felöntjük  a zöldség lével és   átmelegítjük. Sóval és reszelt szerecsendióval fűszerezzük.
Sültek mellé  köretként vagy önálló vegetáriánus fogásként is kínálhatjuk, ez esetben értelemszerűen az adagot megemelhetjük.  





Hozzávalók:

  • 400 g kelbimbó
  • 1 dl víz
  • 200 g  gesztenye
  • 50 g  vaj
  • 1 evőkanál méz
  • 1,5 dl zöldség lé
  • reszelt szerecsendió
    





Jó étvágyat ! 
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook, Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról ! 
🖼 https://hu.pinterest.com/rozIbolya/ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...