Mit csináljunk a kelbimbóból ?
Különleges és finom fogás gesztenyével húsok mellé vagy akár önállóan is.
A kelbimbó a káposztafélék családjába tartozik. Ősszel télen kerül a menübe mert akkor van a szezonja. Frissen érdemes vásárolni, figyelve arra, hogy kicsi tömött zöldszínű kelbimbót válasszunk.
A kelbimbógazdag ballaszt anyagban, káliumban, magnéziumban, vasban. K-,B-,B6 -, és C vitaminban szintén. Tartalmaz még folsavat, kalciumot, foszfort, jódot.
Változatosan elkészíthető, korábban már szerepelt e blogban is a kelbimbó földimogyoróval és készítettem már a frankfurti leves mintájára levest is belőle. Most ismét egy köret receptje következik bár ön álló fogásként is kínálhatjuk pl. húsmentes étrendbe illesztve. Különleges és finom .
A kelbimbót megtisztítjuk, a külső leveleit eltávolítjuk a torzsájából visszavágunk.
Megmossuk, majd bő sós vízben puhára főzzük, de ügyeljünk arra , ne főjön szét !
A gesztenyéket megmossuk, kereszt alakban bevágjuk és sütőben megsütjük. Ha meg sült megtisztítjuk a gesztenyéket .
A vajat a mézzel felforrósítjuk a gesztenyéket megforgatjuk benne, A lecsöpögtetett kelbimbót és a gesztenyéhez adjuk felöntjük a zöldség lével és átmelegítjük. Sóval és reszelt szerecsendióval fűszerezzük.
Sültek mellé köretként vagy önálló vegetáriánus fogásként is kínálhatjuk, ez esetben értelemszerűen az adagot megemelhetjük.
Hozzávalók:
- 400 g kelbimbó
- 1 dl víz
- 200 g gesztenye
- 50 g vaj
- 1 evőkanál méz
- 1,5 dl zöldség lé
- só
- reszelt szerecsendió
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook, Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
🖼 https://hu.pinterest.com/rozIbolya/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése