Brokkoli kontra
brokkoli avagy miért nem jelenik meg a facebook csoportban a bejegyzésem
Az elmúlt hetekben megosztottam egy csoportban a Rozmaringesibolya facebook oldal néhány bejegyzését. Az utóbbi napokban azonban, olyan értesítést kaptam, hogy a csoport admisztrátora vagy moderátora
elutasította a megjelenést. Kíváncsi
lettem mi lehet az oka, ha a bejegyzés ellen van
kifogás mi baj van a posztokkal.
Sorrendben a következőkkel :
·
„A szombat a hal nap nálunk, pisztráng téli zöldségekkel citrusokkal.”
·
„A tegnapi roston sült, mozsárban tört
fűszerekkel fűszerezve( oregáno, só, bors, menta, fahéj, chilipaprikapehely).
Bécsi burgonyasaláta, nyers cékla és
sárgarépa ,lilahagyma karikák és tkemali szósszal tálalva. Természetesen házi sütésű friss
kenyér is volt annak aki kért hozzá.”
Szerettem volna megkérdezni, általában nem szoktam akadékoskodni, most valahogy szívesen utána jártam volna a dolgoknak, de nem találtam sehol elérhetőséget. Úgy gondoltam hát, mivel
az admisztrátor jóváhagyása nélkül nem
jelenik meg semmi a csoportban, látni
fogja ha ott teszem fel a kérdésem. Így beírtam a következőt :
„Szeretném , megkérdezni mi
a probléma a brokkolis tésztával, a roston sülttel, mit rontottam el, csak süteményt lehetne ide posztolni ? Mivel nem
találtam üzenet lehetőséget az adminisztrátor felé, így itt
kérdezném meg miért kerül elutasításra az utóbbi időben a bejegyzésem ?
"A bejegyzést egy adminisztrátor vagy egy moderátor
elutasította" értesítést kaptam.”
Többnyire azonban nem a
kérdést válaszolták meg, bár
ilyen is akadt, kaptam jótanácsot is mit tehetek másként , sokan azonban az illusztrációnak feltett képre reagáltak.
A kérdéses, vagyis elutasított ételek egyike( az utolsó)
a citromos brokkolis fusilli volt
,így az a kép került fel.
A citromos
brokkolis fusilli egy roppant egyszerű étel, ami nem csak gyorsan elkészíthető hanem könnyű is,
szándékosan választottam mára, mivel az
volt a célom hogy ilyenkor februárban, amikor végre hétágra süt a nap és
enyhült az idő, talán túlságosan is tavaszias lett, az elmúlt napok nehéz és tartalmas
ételei után mint pl a tartiflette legyen egy pihenő nap, ha úgy tetszik diétásnapunk
.
Elfogadom nem mindenkinek fogára való, illetve van akinél könnyűnek találtatott a szó minden értelmében .
Többen javasolták „gazdagítani”, jobban szeretnék mártásban
a tésztát , felmerült a besamel, a sajt
mártás is, én paradicsom mártásban is eltudnám képzelni majd legközelebb, talán nem is olyan sokat
várat magára.
Jöttek sorra azok az észrevételek is amiből kiderült a csoporttagok nagy része brokkoli párti és szívesen megkóstolná így is.
Kedves és bíztató szavakat is kaptam ami nagyon jól esett.
Nem gondoltam volna,
hogy a brokkoli ennyire megosztó zöldség, most van a szezonja és egészséges
finom is.
Akadt aki nemtetszését fejezte ki, ez így van rendjén.( Én még csak tanulgatom a csoportba való beilleszkedést.)
A legnegatívabb hozzászólás: „Nem néz ki gusztusosnak.
Olyan, mintha a maradékot ott hagyták volna.” nem mondom ,hogy jól esett ( szerintem ha valakinek ez a véleménye akkor kell tovább görgetni szó nélkül) de elgondolkodom rajta , hogy lehetne katonás sorba állítani a fusilliket legközelebb a tányéron.
A legelső hozzászólás : „Talán mert. nem tűnik finomnak?”
kicsit meglepett miből gondolja
hozzászóló melyik eleme az ételnek nem
finom a tészta a brokkoli vagy citrom vagy a
megjegyzés arra vonatkozott mert nem finom ezért nem jelenhet meg a hírfolyamban ? Ha ez a hozzászólás nincs talán nem is kezdek bele a "magyarázkodásba" a hangosan gondolkodásba.
Az eredeti kérdésemre az illetékesektől nem kaptam választ ,
de nagyon tanulságos volt a mai posztolás, ezúton is köszönöm a hozzászólóknak, hogy megosztották velem a véleményüket bátorítottak vagy elmarasztaltak ..Várok mindenkit szeretettel az oldalaimon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése