2013. október 15., kedd

Svéd gomba (saláta)

Hajdanán Budapesten a Kígyó utcai Mézes Mackó( hidegkonyhai termékeket kínáló büfé) állandó kínálata volt. Ma már  nincs Mézes Mackó és nem létezik  a Pannónia  sem, aki működtette ezt a hidegkonyhai üzemet /boltot.

Feledésbe merül  a svédgombasaláta is?



A majonézes salátákat  száműztük  az étlapunkról, de miért tenném ezt a svédgombával?
Leporoltam  a receptet, kicsit megreformáltam, s itt van újra!
Vendégváráshoz, könnyű vacsorának ,vagy előételként.

Svédgomba saláta

Hozzávalói :

  • 500 g champignon gomba
  • 125 g  paradicsom püré  vagy frissen készült bazsalikomos-kakukkfüves paradicsomszósz
  • 125 g  póréhagyma
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 1    g porcukor ( elhagyható)
  • 100g citrom
  • 1,5 g Himalaya só
  • 4    g kakukkfű
  • 2    db babérlevél
( kb. 600 g saláta lesz belőle)

A megtisztított alaposan megmosott gombákat  gerezdekre vágjuk.
Olívaolajon  megpároljuk az apróra vágott póréhagymát,hozzáadjuk a  paradicsom pürét,kakukkfüvet,babérlevelet,a szűrt citrom levet,a gerezdekre vágott gombát.
Pár perccel  a főzés befejezése előtt sózzuk és a cukorral ízesítjük.Nem szabad túl főzni a gombát akkor jó ha még roppan a fogunk alatt!

Ha kész, hagyjuk kihűlni  és jól behűtve saláta leveleken  citrom szeletekkel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts
 alt=
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly