2013. október 18., péntek

Csokoládés-tejszínes sütőtök muffin


Az ősz a sütőtök szezonja,s napjainkban reneszánszát éli  a sütőtök Sorra jelennek meg  a jobbnál jobb sütőtökös  receptek a különböző gasztro- portálokon, gasztro- magazinokban és blogokban.










Újabb sütőtökös recepttel bővítem a sort,itt a csokoládés tejszínes sütőtök muffin.



Muffint készíteni gyerekjáték.A sütőtök  a gyerekek kedvencével a csokoládéval kombinálva  nagyon  finom könnyű uzsonna süteményt eredményez.
Csomagolhatjuk tízóraira is és a sütőtököt egyébként nem kedvelő csemeténk is vidáman csemegézik majd belőle.


A sütőtököt  a sütőben megsütjük,majd kihűtjük. Ha kihűlt a sütőtök kikaparjuk a héjából és tejszínnel, olvasztott csokoládéval,csipet sóval  mézzel,krémmé keverjük, beleütünk egy tojást,és rászitáljuk   sütőporral kevert lisztet.
Lazán összekeverjük és kibélelt muffin formákba töltjük.




20 percig sütjük.
Még forrón  étcsokoládé darabokat helyezünk  a tetejére ami a  hőtől  hamarosan meg fog olvadni, ekkor a kanál hátlapjával, vagy lapos késsel egyenletesen eloszlatjuk  a megolvadt csokoládét és hántolt tökmaggal szórva díszítjük . Forgathatjuk  kakaóporba is szintén még melegen.
Miután megszilárdult  a csokoládé   kóstolhatjuk is.

Hozzávalók
  • 300 g sütőtök
  • evőkanál méz
  • 2 dl tejszín
  • csipet Himalaya só
  • 1 tojás
  • 200 g liszt
  • sütőpor
  • 75 g csokoládé vagy kakaó por
  • tökmag







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts
 alt=
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly