2010. október 4., hétfő

Őszi gyümölcs leves

Na de milyen finom gyümölcsleves ! .........pikáns, savanykás, forró, nagyon finom........



A gyümölcslevesek  általában  hidegek és  késő tavasszal, de főleg nyáron fogyasztjuk őket.Ám ez nem szabály,lehet  ősszel is gyümölcslevest enni  ,sőt melegen forrón is!
Ahogy a  vilmos körte meg  a birs illata és aromája keveredik a mézzel és levendulával, utánozhatatlan !    


         
Hozzávalók:      


  •                       2 db vilmos körte  
  •                       1 kg sütőtök
  •                       1 db birsalma
  •                       1      narancs leve
  •                               levendula virág
  •                               méz
  •                               szőlőmag olaj
  •                               tejszín



A gyümölcsöket feldarabolom,  kanálnyi  szőlőmag olajon lepirítom,  felöntöm vízzel, puhára főzöm, tejszínnel felengedem,  felforralom és hozzáadom  a levendula virágot.
Elzárom a  tűzhelyet, fedő alatt   pihentetem  10 percet, majd botmixerrel krémesítem, habosítom tálalás előtt (már említettem a kerámia lapos tűzhely még sokáig tartja  a meleget !)




A tányérokon frissen facsart narancslével meglocsolom és mézet csurgatok rá .



Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook,Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷   https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
 🖼    https://hu.pinterest.com/rozIbolya/ 
🖋     https://www.facebook.com/rozmaringesibolya/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...