Vajon hogyan befolyásolja főzési szokásainkat a járvány?
A karantén idején ki
áll oda tűzhely mellé?
Mit főzünk, mit eszünk?
A legtöbb háztartásban többet főztek és kevesebb kész ételt vásároltak a felmérések szerint .
Én magam is többször hallottam ki mit süt –főz amíg a
maradj otthon volt a tavaszi időszakban
a kívánatos magatartás.
Nálunk ez is kicsit
különlegesen alakult mint általában minden nem a szokványos hétköznapi család vagyunk ezt lassan tudomásul kell venni.
Férfiak a konyhában?
Igen, sokan közülük
szívesen sürgölődnek forgolódnak
a tűzhely környékén és számos híres
neves szakácsot ismerünk, talán
többet is mint a szakácsnőt .
Azonban mégsem mindenki mondhatja el a párjáról, hogy született szakács, talán még
kukta sem , ám vannak helyzetek amikor ez egycsapásra megváltozik, nálunk is így történt.
Minden a Covid vírus terjedésével kezdődött, ami nagyon felborította a megszokott életünket. Tudom, másokét
is.
Míg a karantén más családokat összezárt a tavasszal, bennünket elválasztott, a határzár miatt Ő ott, mi itt ragadtunk, 4 hónap hosszú idő, enni kell, főzni kell, nem lehet
szendvicseken tengődni ennyi ideig,
A konyhában eddig csak apró feladatok jutottak neki, a legismertebb az „agglegény rántottája” és a grillezés, itt
valahol ki is merül a főzéstudománya. Azóta már
a krumpli hámozás sem mumus sőt a krumpli hámozóval is
megbarátkozott.
A járvány, a kijárási tilalom ki gondolta volna, hogy ilyen változásokat
okoz az életünkben?
Nem maradt más hátra,
odaállt a párom a tűzhely mellé és én a távolból próbáltam
irányítani, ellátni tanácsokkal.
Először csak néhány alapanyaggal ismerkedett, aztán egyre bővült a kör, hamarosan sor került a kenyér sütésre ,kovász készítésre, reggeli péksütemény sütésre.
Májusban a zölddió szezonban neki állt zöld dió likőrt készíteni, igaz azt nyáron én fejeztem be , de nélküle nem sikerülhetett volna az idei évben, nem készült volna ez a finom ital.
Most ősszel ismét elszakadtunk, mire beérett a szőlő én már megint nem voltam ott így az idei kékszőlő dzsemet sem én tettem el. Finom lett,az is , most kóstoltam meg , mert közben megérkezett.
A férjem lett a tanítványom..
Sokszor gondolkodtam már, szívesen tanítanék főzést, nyitnék főzőiskolát .....
Gyereknek csináltam is már
mini tanfolyamot és vannak
egyéni tanítványaim de
arra nem gondoltam ,hogy a férjem
lesz a tanítványom egyszer.....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése