2020. november 1., vasárnap

A legjobb tanítvány



Vajon hogyan befolyásolja főzési  szokásainkat a  járvány?

A karantén idején ki  áll oda tűzhely mellé?

Mit főzünk, mit eszünk?





A legtöbb háztartásban többet főztek  és kevesebb kész ételt vásároltak a felmérések  szerint .

Én magam is többször hallottam  ki mit süt –főz  amíg  a maradj otthon  volt a tavaszi időszakban a kívánatos magatartás.

Nálunk ez is  kicsit különlegesen alakult mint általában minden  nem a szokványos hétköznapi család vagyunk  ezt lassan tudomásul kell venni.

Férfiak a konyhában?

Igen, sokan közülük  szívesen sürgölődnek  forgolódnak a tűzhely környékén és  számos  híres  neves szakácsot  ismerünk, talán többet is mint a  szakácsnőt  .

Azonban mégsem mindenki mondhatja el  a párjáról, hogy született szakács,  talán még   kukta sem , ám vannak helyzetek amikor ez egycsapásra  megváltozik, nálunk is így történt.

Minden  a Covid  vírus terjedésével kezdődött,  ami nagyon felborította  a megszokott életünket. Tudom, másokét is. 

Míg a karantén más családokat összezárt a tavasszal,  bennünket elválasztott, a határzár  miatt Ő ott, mi itt ragadtunk, 4 hónap  hosszú idő, enni kell, főzni kell, nem lehet szendvicseken tengődni  ennyi ideig,

A konyhában eddig csak apró feladatok  jutottak neki, a legismertebb  az „agglegény rántottája” és a grillezés, itt valahol ki is merül a  főzéstudománya.  Azóta már  a krumpli hámozás sem mumus sőt a krumpli hámozóval  is  megbarátkozott.

A járvány, a kijárási tilalom ki gondolta volna, hogy ilyen változásokat okoz az életünkben?

Nem maradt  más hátra, odaállt a párom a tűzhely mellé és én a távolból próbáltam irányítani, ellátni tanácsokkal.

 

 Először csak  néhány alapanyaggal  ismerkedett, aztán egyre bővült  a kör, hamarosan  sor került  a kenyér sütésre ,kovász készítésre, reggeli péksütemény sütésre. 



Májusban  a zölddió szezonban  neki állt  zöld dió likőrt készíteni,  igaz azt nyáron  én fejeztem be , de nélküle nem sikerülhetett volna az idei évben, nem készült volna ez a finom ital. 




Most ősszel  ismét elszakadtunk, mire beérett a szőlő  én már megint nem voltam ott  így az idei kékszőlő dzsemet sem én tettem el. Finom   lett,az is , most  kóstoltam meg ,  mert közben  megérkezett.

 

 


A férjem lett a tanítványom..

 

Sokszor gondolkodtam már, szívesen tanítanék főzést, nyitnék  főzőiskolát .....

Gyereknek csináltam is már  mini tanfolyamot és  vannak egyéni  tanítványaim  de  arra nem gondoltam ,hogy  a férjem lesz  a tanítványom egyszer.....

 

 






Jó étvágyat ! Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook,Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
 📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
 🖼 https://hu.pinterest.com/rozIbolya/ 
🖋 https://www.facebook.com/rozmaringesibolya/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...