2020. január 26., vasárnap

Szezámmagos földimogyorós karamell /Basi Zhima Huasheng


A holdújév vagy kínai   újév  az idén  január 25-.n köszöntött be. A világ népességének egynegyede ünnepel ilyenkor.Nálunk is előkerültek a  kínai  receptek.

 Azt nem ígérhetem, hogy  15 napon át ( amíg tart az ünnep), közlök újabb  és újabb  kínai recepteket, de  most  még egy  kínai  desszert receptet bemutatok ez alkalomból.

A desszert  nagyon  finom, csakúgy eteti magát !




Hozzávalói:


  • 500g kristálycukor
  • 2 evőkanál ecet
  • 3 evőkanál víz
  • 300g földimogyoró
  • 50 g pirított  szezámmag
  • 2 evőkanál szezámmag olaj

A mogyorót  forró sütőben  addig sütjük  amíg a  héját letudjuk róla  morzsolni. Ha kész megvárjuk amíg kihűl annyira  hogy dolgozni tudunk vele A két tenyerünk  közé vesszük  a mogyorókat és összedörzsöljük  míg elválik  a vékony piros-barna  héjától. Száraz serpenyőben  megpirítjuk  a szezámmagot .
Nyeles edényben  feltesszük az ecetes  vizet a tűzhelyre, hozzáadjuk és  felolvasztjuk a   kristálycukrot. Magas főfokon addig kevergetjük, amíg  szép aranysárga nem lesz.Egy süteményes formát pl  püspökkenyér formát előkészítünk ,kibélelünk sütőpapírral amit vékonyan  bevonunk olajjal  ,megszórjuk  a száraz serpenyőben   megpirított  szezámmaggal, beletesszük  a megtisztított  földimogyorót és ráöntjük  a karamellt.elsimítjuk a tetejét és megszórjuk a maradék szezámmaggal.
Kicsit kihűtjük, majd deszkára borítjuk és meleg vízbe mártott késsel feldaraboljuk.


 






Jó étvágyat !



 Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook,Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
 📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
 🖼 https://hu.pinterest.com/rozIbolya/
 🖋 https://www.facebook.com/rozmaringesibolya/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...