A holdújév vagy kínai újév az idén január 25-.n köszöntött be. A világ népességének egynegyede ünnepel ilyenkor.Nálunk is előkerültek a kínai receptek.
Azt nem ígérhetem, hogy 15 napon át ( amíg tart az ünnep), közlök újabb és újabb kínai recepteket, de most még egy kínai desszert receptet bemutatok ez alkalomból.
A desszert nagyon finom, csakúgy eteti magát !
Hozzávalói:
- 500g kristálycukor
- 2 evőkanál ecet
- 3 evőkanál víz
- 300g földimogyoró
- 50 g pirított szezámmag
- 2 evőkanál szezámmag olaj
A mogyorót forró sütőben addig sütjük amíg a héját letudjuk róla morzsolni. Ha kész megvárjuk amíg kihűl annyira hogy dolgozni tudunk vele A két tenyerünk közé vesszük a mogyorókat és összedörzsöljük míg elválik a vékony piros-barna héjától. Száraz serpenyőben megpirítjuk a szezámmagot .
Nyeles edényben feltesszük az ecetes vizet a tűzhelyre, hozzáadjuk és felolvasztjuk a kristálycukrot. Magas főfokon addig kevergetjük, amíg szép aranysárga nem lesz.Egy süteményes formát pl püspökkenyér formát előkészítünk ,kibélelünk sütőpapírral amit vékonyan bevonunk olajjal ,megszórjuk a száraz serpenyőben megpirított szezámmaggal, beletesszük a megtisztított földimogyorót és ráöntjük a karamellt.elsimítjuk a tetejét és megszórjuk a maradék szezámmaggal.
Kicsit kihűtjük, majd deszkára borítjuk és meleg vízbe mártott késsel feldaraboljuk.
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook,Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
🖼 https://hu.pinterest.com/rozIbolya/
🖋 https://www.facebook.com/rozmaringesibolya/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése