A gyümölcsös saláták nyáron kerülnek a legtöbbször terítékre. Általában lédúsak, frissitőek és tele vannak vitaminnal, ásványi anyaggal, antioxidánssal,szóval mindennel amire nyáron vágyik a szervezetünk . A gyümölcsös zelleres salátának az összetevőit tetszés szerint variálhatjuk attól függően éppen melyik gyümölcs érik, melyiknek van szezonja kora nyártól késő őszig számtalan variációban készíthetjük el. Így garantáltan nem fogunk rá unni.
Mivel sülthús is kerülhet ebbe a salátába önálló fogásként vacsorára vagy munkahelyi ebédnek is kitűnő.
A sült hús és gyümölcsök remekül kiegészítik egymást, különleges ízharmónát alkotnak, érdemes kísérletezni!
A vendégeink is hálásak lesznek a ha az esti borozgatós kerti dumaparty-n nem a megszokott rágcsálni valókat készítjük ki, hanem egy eredeti saját válogatású frissítő salátával kínáljuk őket a forró nyári estéken..
Sőt, ha kicsit merészek vagyunk a köretet is kiválthatja a gyümölcsös zeller saláta, a főétkezések alkalmával egy-egy szelet frissen sülttel is kombinálhatjuk.
Szeretem saját magam összeállítani a salátámat.
Az asztalnál frissen, otthon is, nemcsak étteremben.
Ezért nem kevertem be előre, a tálra halmoztam egyszerűen a hozzávalókat a saláta különböző elemeit a gyümölcsöket, a zeller leveleket, a sült húsokat is külön -külön kupacba javaslom, frissen őrölt sóval -borssal mindenki magának hinti majd meg kívánság szerint .
Így majd mindenki maga szed a salátás tányérjára annyit amiből szeretne és meglocsolja citromlével, vagy saláta-, / balzsam ecettel, az ízlése szerint és olívaolajjal amit szintén odakészítettem az salátás tál mellé.
Sajátos módon lesz egy rituáléja a saláta készítésének.
Újabb élménnyel gazdagodik az étkezi szokásunk. Természetesen ezt nem minden saláta esetében tehetjük meg, hisz vannak saláták aminek kifejezetten jót tesz ha előre elkészítjük és időt hagyunk neki, míg várakozik az ízek majd jobban öszeérnek. ám a zöldsalátával készült saláták esetében elővigyázatosan kell eljárnunk, nem lehet előre bekeverni őket, mert ha olajat öntenénk rá összeesne és nem lenne elég étvágygerjesztő a tálban, a tányérunkon,
Érdemes kísérletezni, szabad kezet adni a családnak a saláta készítésben !
Nálunk mindenkinek tetszik ez a "játék", azt is megfigyeltem többet használják a sót -borsot mióta csinos őrlőben van az asztalon.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!
Mivel sülthús is kerülhet ebbe a salátába önálló fogásként vacsorára vagy munkahelyi ebédnek is kitűnő.
A sült hús és gyümölcsök remekül kiegészítik egymást, különleges ízharmónát alkotnak, érdemes kísérletezni!
A vendégeink is hálásak lesznek a ha az esti borozgatós kerti dumaparty-n nem a megszokott rágcsálni valókat készítjük ki, hanem egy eredeti saját válogatású frissítő salátával kínáljuk őket a forró nyári estéken..
Sőt, ha kicsit merészek vagyunk a köretet is kiválthatja a gyümölcsös zeller saláta, a főétkezések alkalmával egy-egy szelet frissen sülttel is kombinálhatjuk.
A gyümölcsös -zelleres saláta összetevői.
- 400 g gyümölcs( eper,cseresznye, málna, dinnye, barack, dió, amit szeretünk vegyesen)
- 1 szál zeller ( levele és szára is)
- 150 g hideg sült hús ( kis kockákra vágva)
- 1/2 dl olivaolaj
- 1-2 citrom leve
- só
- bors
Szeretem saját magam összeállítani a salátámat.
Az asztalnál frissen, otthon is, nemcsak étteremben.
Ezért nem kevertem be előre, a tálra halmoztam egyszerűen a hozzávalókat a saláta különböző elemeit a gyümölcsöket, a zeller leveleket, a sült húsokat is külön -külön kupacba javaslom, frissen őrölt sóval -borssal mindenki magának hinti majd meg kívánság szerint .
Így majd mindenki maga szed a salátás tányérjára annyit amiből szeretne és meglocsolja citromlével, vagy saláta-, / balzsam ecettel, az ízlése szerint és olívaolajjal amit szintén odakészítettem az salátás tál mellé.
Sajátos módon lesz egy rituáléja a saláta készítésének.
Újabb élménnyel gazdagodik az étkezi szokásunk. Természetesen ezt nem minden saláta esetében tehetjük meg, hisz vannak saláták aminek kifejezetten jót tesz ha előre elkészítjük és időt hagyunk neki, míg várakozik az ízek majd jobban öszeérnek. ám a zöldsalátával készült saláták esetében elővigyázatosan kell eljárnunk, nem lehet előre bekeverni őket, mert ha olajat öntenénk rá összeesne és nem lenne elég étvágygerjesztő a tálban, a tányérunkon,
Érdemes kísérletezni, szabad kezet adni a családnak a saláta készítésben !
Nálunk mindenkinek tetszik ez a "játék", azt is megfigyeltem többet használják a sót -borsot mióta csinos őrlőben van az asztalon.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése