2016. április 11., hétfő

Esküvőn jártunk

Esküvőre voltunk hivatalosak   március utolsó hétvégéén.A rendezvény ebéd + anyakönyvvezetői szertartás egy 4 csillagos modern  aránylag kis szállodában került megrendezésre.A város legjobb esküvő szervezése és helyszíne a  hirdetésük szerint, (-" magas szintű szellőzés" és klíma,4,8 m belmagasság parkoló 110  autó számára / erről nem készül kép, most sajnálom, nekem  a parkoló fogalma úgy látszik mást jelent  mint  a szervezőknek,poros,hepe- hupás gödrökkel tarkított zárt terület,"építésiterület" lenne   a parkoló?/ ingyenes WIFI-),  az ifjú pár korábbi tapasztalatai szerint ( vendégként  jártak már ott esküvőn) ez a legalkalmasabb helyszín   erre  a nagy napra.
 Ez az Ő  döntésük, ez az Ő napjuk volt.
Nekem  feltűnt néhány  fura dolog ami beárnyékolta az önfeledt szórakozást, illetve megkérdőjelezi  a vendéglátás-rendezvényszervezés kitűnőségét.
Ha itt szeretnél esküvői ebédet akkor a fényképészt  nem választhatod meg szabadon az  a szolgáltatás csomaggal együtt "jár", ám külön fizetendő.( az ára elég magas  az átlaghoz képest)
Az esküvői fényképezésnek van egy része amivel nagyon nem tudok megbarátkozni és számomra teljesen felborítja  a ceremónia harmóniáját, megtöri  azt a meghitt emelkedett hangulatot.
Természetesen nem az ifjú pár fényképezkedésére gondolok amit  majd albumba zárnak s elővehetnek évek, évtizedek múlva is  visszaemlékezve erre  a napra.
 Mi a vendégek,  a templomi  esküvő után libasorba  állva gratuláltunk az ifjú párnak, majd egyesével az arával és az ifjú férjjel külön -külön  fényképezkedtünk először ( sajnos volt olyan eset is amikor  a férj  esküvői tanúja   a párjával együtt szeretett volna  az újdonsült férjjel  egy közös fotót ,de  a fényképészek erre nem voltak hajlandóak, csak egyesével fényképeznek.- jelentették ki ).Aztán  az étteremben  megismétlődött a fotózás, az érkezésnél  a terembe csak   a "kötelező" fényképezés " után lehetett belépni,a hivatalos esketés az anyakönyvvezetői ceremónia után ismét egyesével sorban állva gratuláltunk és fényképezkedtünk újfent. De ez nem volt elég,  még   a torta előtt is volt egy "kötelező" fényképezős program, na erre már  a közönség kicsit fellázadt  ( közel 300 fő a  meghívottak és vendégek  létszáma) így  csoportképek  készültek,ezáltal  jelentősen lerövidítve  a  fényképezésre szánt időt.
Korábban  a program tervezésekor  számos színes " betét" szerepelt volna lakodalmi ebéd alatt, lett volna   a délután során  néptánc bemutató és egy verseny tánc páros is,amit  le kellet mondani  a  fényképezés miatt, mert nem jutott rá idő. Fényképek  készültek még  spontán is  egy-egy pillanatot elcsípve  a nap során, aztán az étkezés közben  a fotósok és segítőik  " vadásztak"  a képen levőkre, eléjük téve portékáikat  eladásra kínálták fel  azokat,egy-egy képet  5-600 Ft-áron. Kicsit erőszakosnak tűnik  ez a módszer, eszel-,táncolsz.-beszélgetsz -,vagy csak élvezed  a pillanatot?
- Itt  a fényképed vedd meg, fizess érte....!A terem díszítése a kor szellemében ( ahogy azt elvárják, mindenütt egyforma ) személytelen, de elegáns.

Az ifjú pár  a menü kínálatból  a legolcsóbbat választotta.

Utólag úgy gondolom jól tették,ekkora  vendég létszám esetén  ( sajnos) ellenőrizhetetlen a minőség s ha nincs egy személy akinek az  a dolga, ( általában  nincs) az étterem óhatatlanul visszaél  helyzettel.

Terített asztalok vártak.
  • Esküvői "zakuska"
Kajmak,feta,sajtos-, és spenótos rétes orosz  saláta
Többféle sonka  és kulen.Itt minden rendben volt, talán  a rétesek túl zsírosak/olajosak voltak, de ez ízlés kérdése erre felé ez  a megszokott

Igen ám,de   nincs a szervírozáshoz evőeszköz kikészítve!
Azt hittem lefelejtették és udvariasan próbáltam a  teremfőnök tudomására hozni,  hiányzik valami   a tálakról. Értetlenül nézett rám,mit akarok?
Kérdem erre én, hogy gondolták mivel szednek  a vendégek  a saját villájukkal?
-Igen.!!!,.- jött  a válasz, mi sem természetesebb( 4 csillagos szálloda, reprezentatív rendezvény, nemzetközi vendégsereg)  mindenki  a  közös tálból  a saját evőeszközével vesz  annyit és annyiszor ahányszor csak  akar, nem probléma, hogy közben  a szájához emelte azt, esetleg le is nyalta azt.
Mondom ez  nem így  van, nem helyes, nem higiénikus  van más megoldás is, de  tájékoztatott rosszul tudom,  tévedek  ezt így kell csinálni.(!?)
Vendég voltam,  nem szervező, nem tudtam tovább érvelni,  tudomásul kellett vennem alul maradtam  "e magasan képzett vendéglátós szakemberrel" szemben.


  • Borjú ragu leves

( tálból szervírozva,jó volt)


  • Rántott palacsinta ( rettenetesen  zsíros/olajos volt)

  • Vegyes roston sült
  • Malac és  bárány pecsenye

          ( ízetlen, nem jól sikerült)


  • idény saláta (uborka,paradicsom,káposzta  ahogy a fenti képen látható /egyedül ehhez érkezett egy szedőkanál)/
  • -kávé  • hazai italok


A pincérek igyekeztek,  folyamatosan  pótolták   a tálakat,hoztak újabb és újabb adagot, ám aki dolgozik hibázik is biztos voltak apróbb félreértések több helyen is  ( a mi asztalunknál is) de sokkal fontosabb lenne ha  az étterem  és vezetése igyekezne  a hibáit észrevenni és kijavítani.


A tortát   csak ellenőrzött helyről lehetett rendelni, amivel maximálisan egyetértek.

                                                  


A legkülönlegesebb dekoráció  a torta dekorációja volt  az ifjú pár  mása  nemzeti viseletben
A  torta több szintes és szintenként más-más  ízű volt a legfelső gyümölcsöstől eltekintve valamennyiben a csokoládé dominált. Kellemes meglepetés volt, hogy  a tömény tortát ellensúlyozva gyümölcs is volt  a kínálatban,  igaz tetszés szerint ezt is lehetett csokoládéba mártani.

Remélem  a hiányosságokból az ifjú pár semmit sem vett észre, hisz ők  különleges figyelmet élveztek  e nap, s számukra  tökéletes   kezdet  volt a közös  jövő felé.
Ezúton is kívánunk sok  boldogságot nekik !Az esküvő szervezés nagy üzlet.
Sajnos  ezt sokan ki  is használják, jó lenne  nagyobb   tiszteletben   tartani  a vevőt, a megrendelőt ha  nem mondanának le   a szervezők  a minőségről a remélt  bevétel érdekében.Ez   a nap a fiatalok életében különleges,  egyedi  és megismételhetetlen, abban kéne nekik segíteni, hogy valóban személyre szabott lehessen, ehelyett azt látom uniformizált,  kicsit versengős  az esküvők többsége s ebben az esküvő szervezők  -lebonyolítóknak nagy szerepet  tulajdonítok.    


 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly