2016. április 20., szerda

Karalábé szeletek tejszínesen


A friss zsenge karalábé igazi tavaszi  zöldség számomra.
Szeretjük nyersen, levesnek magyarosan csipetkével,vagy galuskával,vagy hús-,sonkagombóccal és szeretjük  a karalábét húsok mellé köretnek is,selymesen tejszínesen.




A tejszínes karalábé szeletekhez a karalábét meghámozzuk, megmossuk,fél cm vastag szeletekre vágjuk .

A zsenge ép egészséges leveleket se dobjuk ki ,megmosva  csíkokra vágva  felhasználhatjuk őket! Először a karalábé szeleteket kevés olajon süssük át, öntsük fel a  zöldség -, vagy hús-, csont lével, fedő alatt pároljuk meg. Hamar elkészül, én szeretem ha érezhető, szinte még ropog  a fogunk alatt a karalábé. Belekeverjük  a tejszínt, a karalábé levél csíkokat, forralok rajta még egyet és kész.
Tálaláskor vágott petrezselyem zölddel, sóval frissen őrölt borssal hintjük meg.




Hozzávalói:


  • fejenként egy-egy karalábé & zöld levele
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1,5 dl tejszín
  • 1,5 dl zöldség-,hús-,vagy csont-, lé
  • frissen őrölt só,bors
  • friss petrezselyem zöld 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly