A friss zsenge karalábé igazi tavaszi zöldség számomra.
Szeretjük nyersen, levesnek magyarosan csipetkével,vagy galuskával,vagy hús-,sonkagombóccal és szeretjük a karalábét húsok mellé köretnek is,selymesen tejszínesen.
A tejszínes karalábé szeletekhez a karalábét meghámozzuk, megmossuk,fél cm vastag szeletekre vágjuk .
A zsenge ép egészséges leveleket se dobjuk ki ,megmosva csíkokra vágva felhasználhatjuk őket! Először a karalábé szeleteket kevés olajon süssük át, öntsük fel a zöldség -, vagy hús-, csont lével, fedő alatt pároljuk meg. Hamar elkészül, én szeretem ha érezhető, szinte még ropog a fogunk alatt a karalábé. Belekeverjük a tejszínt, a karalábé levél csíkokat, forralok rajta még egyet és kész.
Tálaláskor vágott petrezselyem zölddel, sóval frissen őrölt borssal hintjük meg.
Hozzávalói:
- fejenként egy-egy karalábé & zöld levele
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1,5 dl tejszín
- 1,5 dl zöldség-,hús-,vagy csont-, lé
- frissen őrölt só,bors
- friss petrezselyem zöld
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése