Ha szereted a spenótot nagyon fog tetszeni ez a recept, ha nem szeretted eddig, most biztos megkedveled!
Tavaszi "vad"zöld fűszerek teszik különlegessé ezt a z ételt.
A "vad zöld fűszerek " tetszés szerint variálhatók.
Kerülhet bele,martilapu,mályva,sóska, fehér libatop, retek,medvehagyma és csalán levele is.
Hozzávalók.
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!
Tavaszi "vad"zöld fűszerek teszik különlegessé ezt a z ételt.
A "vad zöld fűszerek " tetszés szerint variálhatók.
Kerülhet bele,martilapu,mályva,sóska, fehér libatop, retek,medvehagyma és csalán levele is.
Hozzávalók.
- 2 maroknyi zöld fűszer a fent felsoroltakból tetszés szerint kiválasztva vegyesen
- 500 g zsenge spenót
- 1 csomag újhagyma zölddel együtt!
- 2 dl tejföl
- só ízlés szerint ( egy-két őrlésnyi)
- 1 evőkanál méz
- 50 g natúr mogyoró
- evőkanál olívaolaj
A zöld fűszereket átválogatjuk , alaposan megmossuk( a csalánt érdemes kesztyűben ,bár a tavaszi zsenge hajtások még nem csípnek annyira, "jobb a békesség") lecsöpögtetjük.
A egy edényben vizet forralunk,2-3 percre beledobjuk a lobogó vízbe a csalánt( vad zöld növényeket) a mosott tisztított spenótleveleket, majd leszűrjük.( a leszárt víz mehet a kertbe,locsolóvízként most is).Deszkán durvára vágjuk.
Evőkanálnyi olívaolajon az apróra vágott új hagymát és fokhagymát megfutatjuk,rádobjuk a összevágott spenótot és csalánt ( vad zöldeket) hozzáadjuk a tejfölt, fedő alatt 5 percig pároljuk.
Belekeverjük a mézet meghintjük őrölt mogyoróval és tálaljuk.
Nálunk a gyermek kedvéért készült egy adag mixelve is ,mert Ő nem szereti darabosan a spenótot.
A egy edényben vizet forralunk,2-3 percre beledobjuk a lobogó vízbe a csalánt( vad zöld növényeket) a mosott tisztított spenótleveleket, majd leszűrjük.( a leszárt víz mehet a kertbe,locsolóvízként most is).Deszkán durvára vágjuk.
Evőkanálnyi olívaolajon az apróra vágott új hagymát és fokhagymát megfutatjuk,rádobjuk a összevágott spenótot és csalánt ( vad zöldeket) hozzáadjuk a tejfölt, fedő alatt 5 percig pároljuk.
Belekeverjük a mézet meghintjük őrölt mogyoróval és tálaljuk.
Nálunk a gyermek kedvéért készült egy adag mixelve is ,mert Ő nem szereti darabosan a spenótot.
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése