2016. április 19., kedd

Tavaszi csalános spenót

Ha szereted  a spenótot nagyon  fog tetszeni ez a recept, ha nem szeretted eddig, most biztos megkedveled!
Tavaszi  "vad"zöld fűszerek teszik különlegessé ezt a z ételt.
A "vad zöld fűszerek " tetszés szerint variálhatók.
Kerülhet bele,martilapu,mályva,sóska, fehér libatop, retek,medvehagyma és csalán levele is.




Hozzávalók.


  • 2 maroknyi zöld fűszer  a fent felsoroltakból tetszés szerint kiválasztva  vegyesen
  • 500 g zsenge spenót
  • 1 csomag újhagyma zölddel együtt!
  • 2 dl tejföl
  • só ízlés szerint ( egy-két őrlésnyi)
  • 1 evőkanál méz
  • 50 g natúr mogyoró
  • evőkanál olívaolaj






A zöld fűszereket átválogatjuk , alaposan megmossuk(  a  csalánt érdemes kesztyűben ,bár a tavaszi zsenge hajtások  még nem csípnek annyira, "jobb  a békesség")  lecsöpögtetjük.
A egy edényben vizet forralunk,2-3 percre beledobjuk a lobogó vízbe  a  csalánt( vad  zöld növényeket) a mosott tisztított spenótleveleket, majd leszűrjük.( a  leszárt víz mehet a  kertbe,locsolóvízként most is).Deszkán durvára vágjuk.
Evőkanálnyi olívaolajon  az apróra vágott új hagymát és fokhagymát  megfutatjuk,rádobjuk  a  összevágott  spenótot és csalánt ( vad zöldeket) hozzáadjuk   a  tejfölt, fedő alatt 5 percig pároljuk.
Belekeverjük  a  mézet  meghintjük  őrölt mogyoróval és  tálaljuk.






Nálunk  a gyermek kedvéért készült egy adag  mixelve is ,mert Ő nem szereti  darabosan  a spenótot.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly