Az őszi téli étlapunkról kár lenne lehagyni ezt az egytál ételt, sütőtök és burgonya csőben sütve :
Most a zöldség, sütőtök és burgonya sorba rakva kevés kecskesajttal "feljavítva", a krém pedig joghurttal elkevert habos tojás.
Sütőtök&burgonya csőben sütve
Hozzávalói :
- 500 g sütőtök
- 500 g burgonya
- 2 dl joghurt
- 0,5 dl tej
- 2 db tojás
- szerecsendió
- só
- ágacska rozmaring
- 50 g friss kecskesajt
- 1 fej hagyma vagy 1 szál kisebb póréhagyma
- egy kanál vaj(kajmak)
- 20 g parmezán sajt.
A burgonyát héjában feltesszük főni, közben a sütőtököt feldarabolva a sütőben megsütjük .
Egy tűzálló tálat kivajazunk( megkenjük kajmakkal) és a megtisztított karikára vágott burgonyával kibéleljük.
Erre helyezzük a sütőtök hasábokat, amit szerecsendióval meghintünk, kecske sajt kockákkal megszórjuk és néhány levélke rozmaringot is morzsolunk rá, majd befedjük a maradék burgonyával.
A tojásokat elkeverjük joghurt és tej keverékével, megsózzuk és a rakott zöldségekre öntjük.
Ismét szerecsendiót reszelünk rá és parmezán vagy más kemény sajtot.
Végül a felkarikázott hagymával megszórjuk és 20 percre betoljuk a forró sütőbe.
J
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook, Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése