Vannak dolgok amiket eddig még nem csináltam, nem éreztem szükségesnek.Nem jutott eszembe,vagy csak elnapolódnak, nem volt aktuális ?
Így voltam eddig a panna cottával is míg a napokban el nem készítettem életem első panna cottáját.
Könnyű olasz édesség ez, hűvös, selymes. Gyakran erdei gyümölccsel, áfonyával párosítják, a legtöbbször ilyen formában találkoztam vele én is.
Most ősz van és a birsalma korszakunkat éljük, kipróbáltam hát a panna cotta birsalma kombinációját.
Ez a birsalma sajt amit most használtam, nélkülöz minden fűszert, így bátran használhattam a panna cotta ízesítésére, illatosítására levendulát. Nagyon jó választás volt!
Birsalma és levendula a panna cottában biztos nem utoljára készítem ezt a változatot.
Hozzávalók :
A tejszínt felmelegítem, de nem forralom,tehát mielőtt gyöngyözni kezdene le kell húzni a tűzről.
Közben a zselatin lapokat hideg vízben feloldjuk. A felmelegített tejszínhez keverjük a kinyomkodott zselatint, teljesen feloldjuk benne és a levendulát is hozzáadjuk.Ha levendula olajat használunk 1-2 csepp, ha levendula virágunk van, egy kávés kanálnyi elegendő, hogy fantasztikus illatú és aromájú legyen a panna cottánk. Formákba kanalazzuk és kihűtjük, majd hűtőben 5-6 órát tovább hűtjük. Én most szilikon formát használtam így nagyon könnyen kitudtam fordítani tálaláskor.
Vékonyra szeletelt birsalma sajttal kínáltam és citromfű levélkékkel díszítettem.
Az ünnepi asztalon a helye, karácsonykor e könnyű ám különleges ízű,elegáns desszert remek kiegészítője lehet az ünnepi fogásoknak.
Így voltam eddig a panna cottával is míg a napokban el nem készítettem életem első panna cottáját.
Könnyű olasz édesség ez, hűvös, selymes. Gyakran erdei gyümölccsel, áfonyával párosítják, a legtöbbször ilyen formában találkoztam vele én is.
Most ősz van és a birsalma korszakunkat éljük, kipróbáltam hát a panna cotta birsalma kombinációját.
Ez a birsalma sajt amit most használtam, nélkülöz minden fűszert, így bátran használhattam a panna cotta ízesítésére, illatosítására levendulát. Nagyon jó választás volt!
Birsalma és levendula a panna cottában biztos nem utoljára készítem ezt a változatot.
Hozzávalók :
- 4 dl tejszín
- 4 db zselatin lap
- kávéskanál levendula(virág)
- birsalmasajt
- citromfű levél
A tejszínt felmelegítem, de nem forralom,tehát mielőtt gyöngyözni kezdene le kell húzni a tűzről.
Közben a zselatin lapokat hideg vízben feloldjuk. A felmelegített tejszínhez keverjük a kinyomkodott zselatint, teljesen feloldjuk benne és a levendulát is hozzáadjuk.Ha levendula olajat használunk 1-2 csepp, ha levendula virágunk van, egy kávés kanálnyi elegendő, hogy fantasztikus illatú és aromájú legyen a panna cottánk. Formákba kanalazzuk és kihűtjük, majd hűtőben 5-6 órát tovább hűtjük. Én most szilikon formát használtam így nagyon könnyen kitudtam fordítani tálaláskor.
Vékonyra szeletelt birsalma sajttal kínáltam és citromfű levélkékkel díszítettem.
Az ünnepi asztalon a helye, karácsonykor e könnyű ám különleges ízű,elegáns desszert remek kiegészítője lehet az ünnepi fogásoknak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése