2012. január 15., vasárnap

Sajtos -magos rúd

Oh la la ....jött  a szerb új év !  Újabb alkalom  a koccintásra, vendégeskedésre.




Sajtos - Magos  rúd


Régen amikor  még autóbusszal utaztam a nagyszüleimhez  a Dunántúlra  a soproni  busszal, akkoriban történt. Nem egyszer, nem kétszer, rendszeresen,  reggelente 9 óra tájban frissen sült, ropogós, illatos  sajtos rúddal  várták  Tatán a Kristály szállóban a  buszról betérő pihenőt  tartó utasokat. A kávé talán még  szimpa,  dupla volt, amit üveg poharakban szolgáltak  fel abban az időben.( ? ) Sok  idő telt el azóta,  autópályán járunk, ami  Tatát elkerüli,  a busz is ezen az útvonalon közlekedik. Vajon sajtos rúd van-e  még ? Nem tudom, egyszer  be kéne  menni  ...talán majd  legközelebb.


Sajtosrudat készíteni  otthon is rendkívül egyszerű, csak  leveles tészta kell hozzá,  amit ha nem akarunk magunk készíteni készen is vehetünk.
Miután  a tésztát kinyújtottuk  kenjük le enyhén felvert tojássárgájával, majd szórjuk meg  reszelt sajttal ez alkalomból  magokkal is hintettem, csíkozva mákkal, szezámmaggal, lenmaggal .
2 cm  széles csíkokat vágtam  a tésztából és  két végüknél fogva megcsavarva tettem a  sütőpapírral bélelt sütőlemezre.
Ropogósra kell sütni .

Remekül illik  a vendégváró asztalra egy ital mellé ....

Az ital  nem feltétlen jelent alkoholt is, lehet  zöldség-, gyümölcs-, lé  is,  frissen facsarva......
cékla-alma-narancs- ital  frissen facsarva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...