Húsvét, a tojás, főtt sonka ideje legalábbis nálunk Magyarországon, ez az ünnepi kínálat kiemelkedő része, szerencsés esetben még bárány is társul hozzá, na de nem mindig és minden esetben csak a hagyományos étkeket kívánjuk, néha úgy adódik kipróbálnánk valami mást is ,,,?? Erre az esetre kínálom az következőt :
Könnyű rizotto
Ehhez aztán semmi más nem kell mint rizs, meg némi fantázia, amivel tegyük színessé a fehér rizst, ez esetben én ún. mexikói keveréket használtam ami tartalmaz sárgarépát, zöldbabot, zöldborsót, kukoricát és kaliforniai paprikát is természetesen ezen alkotórészek ízlés és rendelkezésre álló alapanyagok szerint variálhatók. A lényeg, roppanós üde friss ízt lopjunk a párolt rizshez...
Először a rizst gondosan válogatjuk, mossuk, kevés olívaolajon megfuttatjuk, majd felöntjük vízzel, sózzuk, és fedő alatt felforraljuk, majd a fenti fagyasztott zöldségeket hozzáadva a tűzhelyet elzárva fedő alatt kb 20 percig pihentetjük .
Tálalásnál adhatunk mellé olívabogyót, reszelt parmezán sajtot, én most soya mártással sült kacsa darabokkal és fokhagymás karaj - csíkokkal kínáltam.
Hozzávalói :
Könnyű rizotto
Ehhez aztán semmi más nem kell mint rizs, meg némi fantázia, amivel tegyük színessé a fehér rizst, ez esetben én ún. mexikói keveréket használtam ami tartalmaz sárgarépát, zöldbabot, zöldborsót, kukoricát és kaliforniai paprikát is természetesen ezen alkotórészek ízlés és rendelkezésre álló alapanyagok szerint variálhatók. A lényeg, roppanós üde friss ízt lopjunk a párolt rizshez...
Először a rizst gondosan válogatjuk, mossuk, kevés olívaolajon megfuttatjuk, majd felöntjük vízzel, sózzuk, és fedő alatt felforraljuk, majd a fenti fagyasztott zöldségeket hozzáadva a tűzhelyet elzárva fedő alatt kb 20 percig pihentetjük .
Tálalásnál adhatunk mellé olívabogyót, reszelt parmezán sajtot, én most soya mártással sült kacsa darabokkal és fokhagymás karaj - csíkokkal kínáltam.
Hozzávalói :
- 400 g rizs
- 200 g mexikói zöldség keverék / vagy tetszés szerint más zöldség
- olíva olaj ( 1 kanál )
- reszelt parmezán sajt
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése