Egy újabb főzés nélkül készíthető leves a hideg levesek sorában a bolgár uborka leves.
Aki szereti a tzatziki ízvilágát biztos megkedveli ezt a levest is, hisz az uborka, kapor páros egészül ki fokhagymával, joghurttal ebben a levesben .
Nagy előnye, hogy gyorsan, egyszerűen elkészíthető és kellemesen hűsít frissít a nyári kánikulában.
Az elmúlt napok hősége talán ma tetőzött legalábbis szeretném azt hinni, a 40 fok( árnyékban ) nem kevés, de tartósan 2 hét 37-38 fokos hőségben túl nehéz nem szoktunk hozzá, ahogy lehet próbáljuk kímélni a szervezetünket és a környezetünket. Ilyenkor a hideg leveseket is sorra veszem, hisz a folyadék pótlása ép oly fontos mint az ásványianyag bevitele, amit nyers zöldségekkel, gyümölcsökkel egyszerűen megtehetünk.
Talán nem túlzás, 10 perc alatt elkészíthető a tarator, a bolgárok uborka levese.
Elkészítése a következők szerint történik, a megtisztított fokhagyma gerezdeket sóval összetörjük ( mozsárban )Az olajat cseppenként hozzáadjuk,Az uborkát meghámozzuk és lereszeljük elkeverjük a fokhagymás olajjal és a joghurttal, frissen őrölt borssal, kaporral, egy kanálnyi őrölt mandulával ízesítjük. Jól behűtve tálaljuk, amihez egy ötlet, ha az uborkát és joghurtot hűtőben tároljuk felhasználás előtt szinte azonnal fogyasztható is a kész leves .
Tálaláskor egy-két szem jégkockát is tegyünk a tányérokba !
A tarator hozzávalói:
- 3 gerezd fokhagyma
- tengeri só(ízlés szerint)
- 1-2 evőkanál olívaolaj
- 500g salátauborka
- 4 dl joghurt
- frissen őrölt (fehér) bors
- 1/2 csokor friss apróra vágott kapor
- 1-2 evőkanál őrölt mandula/mogyoró/dió( ami van otthon )
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook, Instagram vagy Pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
🖼 https://hu.pinterest.com/rozIbolya/
🖋 https://www.facebook.com/rozmaringesibolya/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése