Hivatalosan főzeléknek számít ez is ám szó sincs semmilyen sűrítésről se rántás se habarás nem szükségeltetik, ezáltal sokkal könnyedebb, az étel .
Készíthetünk franciásan sárgarépát, kukoricát, zöldbabot, kelbimbót, brokkolit, zöldbabot ( sárga vajbabot), spenótot, gombát vagy amilyen zöldséget gondolunk
A frissen sültekhez , halakhoz de akár rántott húsokhoz is kitűnően illő köret a franciás zöldség:
A franciásan készülő zöldségeket párolással készülnek. A zöldség féléket tisztítás darabolás után ,majdnem ( és szerintem ezen van hangsúly,!!) puhára főzünk vízben . Ezután leszűrjük és vajon puhára pároljuk.
Ízesítjük sóval , finomra vágott petrezselyem zölddel és a zöldséghez illő egyéb zöld fűszerrel vagy esetleg szárítottal.
Szintén ismert és gyakran alkalmazott eljárás ha vajon pároljuk meg a zöldségeket és kevés hús-vagy zöldség lével engedjük fel.
Hozzávalók :
- 800 g zöldség (sárgarépa, zöldborsó ,vajbab, gomba, spenót , brokkoli ,kelbimbó
- 80 g vaj
- 2 g só
- 1 csokor petrezselyem zöldje
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése