2024. január 14., vasárnap

Franciás zöldség köret



Hivatalosan  főzeléknek számít ez is ám szó sincs semmilyen sűrítésről se rántás se habarás nem szükségeltetik,  ezáltal sokkal könnyedebb, az étel .
Készíthetünk franciásan  sárgarépát,  kukoricát,  zöldbabot,  kelbimbót, brokkolit,  zöldbabot ( sárga vajbabot), spenótot, gombát  vagy amilyen zöldséget gondolunk
A frissen sültekhez , halakhoz de akár rántott húsokhoz is kitűnően illő köret  a franciás zöldség:






A  franciásan  készülő zöldségeket  párolással  készülnek. A zöldség féléket  tisztítás darabolás után  ,majdnem  ( és szerintem ezen van  hangsúly,!!) puhára főzünk vízben . Ezután leszűrjük és vajon puhára pároljuk.
 Ízesítjük sóval , finomra vágott petrezselyem zölddel és  a zöldséghez illő egyéb zöld fűszerrel vagy esetleg szárítottal.
Szintén   ismert és gyakran alkalmazott eljárás ha vajon pároljuk meg a zöldségeket és kevés hús-vagy zöldség lével engedjük fel.




















Hozzávalók :
  • 800 g  zöldség (sárgarépa, zöldborsó ,vajbab,  gomba, spenót , brokkoli ,kelbimbó 
  • 80 g vaj
  •  2 g só
  • 1 csokor petrezselyem zöldje


  Jó étvágyat !
 Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
 
 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...